Cumvaplace.ro:
INGREDIENTE
-
200 g fulgi de ovăz (am ales unii mai fini)
-
170 g vișine congelate (sau orice alt fruct)
-
150 g prune uscate (fără sâmburi)
-
2 lingurițe de esență de vanilie
-
Coajă de lămâie/portocală
- Pentru decor
-
100 g ciocolată neagră (am folosit cu 80% cacao)
-
Fulgi de cocos
CUM SĂ FACEȚI
- Într-un blender puneți fulgii de ovăz, prunele uscate, fructele congelate, aroma și coaja unei lămâi. Mixați 3-4 minute, cât să obțineți o compoziție omogenă.
- Luați câte o linguriță din compoziție și modelați bomboanele.
- Topiți ciocolata la baie de aburi sau în microunde și o lăsați un minut să se răcorească.
- Turnați ciocolata topită în fir subțire pentru bomboane. Sau, treceți bomboanele prin ciocolată. La final, presărați fulgi de cocos. Păstrați bomboanele la frigider până la o săptămână.
REȚETĂ VIDEO
bomboane de post