Jurnalul.ro Timp liber Culinar Cum vă place? Desert de post: Bomboane cu fulgi de ovăz și vișine

Cum vă place? Desert de post: Bomboane cu fulgi de ovăz și vișine

de Andreea Tiron    |   

Bomboanele cu fulgi de ovăz și vișine sunt 100% naturale, fără zahăr adăugat și o opțiune sănătoasă pentru gustare sau desert. După ce le pregătiți, păstrați bomboanele la frigider. Și vă spunem un secret: devin mai bune și moi de la o zi la alta.

Cumvaplace.ro:

INGREDIENTE

  • 200 g fulgi de ovăz (am ales unii mai fini)

  • 170 g vișine congelate (sau orice alt fruct)

  • 150 g prune uscate (fără sâmburi)

  • 2 lingurițe de esență de vanilie

  • Coajă de lămâie/portocală

  • Pentru decor
  • 100 g ciocolată neagră (am folosit cu 80% cacao)

  • Fulgi de cocos

CUM SĂ FACEȚI

  • Într-un blender puneți fulgii de ovăz, prunele uscate, fructele congelate, aroma și coaja unei lămâi. Mixați 3-4 minute, cât să obțineți o compoziție omogenă.
  • Luați câte o linguriță din compoziție și modelați bomboanele.
  • Topiți ciocolata la baie de aburi sau în microunde și o lăsați un minut să se răcorească.
  • Turnați ciocolata topită în fir subțire pentru bomboane. Sau, treceți bomboanele prin ciocolată. La final, presărați fulgi de cocos. Păstrați bomboanele la frigider până la o săptămână.

REȚETĂ VIDEO

bomboane de post

Subiecte în articol: desert de post reteta bomboane cu vișine
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri