Jurnalul.ro Sport Djokovic, îngrijorat de o posibilă recidivă a accidentării genunchiului său

Djokovic, îngrijorat de o posibilă recidivă a accidentării genunchiului său

de Redacția Jurnalul    |   

Novak Djokovic a declarat că este „foarte îngrijorat” înaintea meciului din semifinalele Jocurilor Olimpice de la Paris din 2024, după ce accidentarea sa la genunchi pare să îl deranjeze din nou.

În urmă cu două luni, Djokovic și-a rupt meniscul de la genunchiul drept în timp ce participa la Openul Franței, într-un meci din turul al patrulea cu Francisco Cerundolo. El a alunecat pe teren de mai multe ori și și-a agravat accidentarea.

Djokovic a continuat să joace acel meci și a câștigat în cinci seturi, însă victoria s-a dovedit a fi una inutilă. A doua zi, el a fost supus unui RMN, care a dezvăluit amploarea leziunilor la genunchi.

Sârbul s-a retras de la turneul major pe zgură, renunțând astfel la apărarea titlului, pentru a se opera imediat. Potrivit medicului său, era puțin probabil să joace la Wimbledon.

Totuși, a reușit să se recupereze și a jucat la Grand Slam-ul pe iarbă, unde a ajuns în finală deși a intrat în turneu fără nicio așteptare.

Djokovic avea să piardă în fața lui Carlos Alcaraz, iar lupta sa pentru a câștiga primul titlu al sezonului a continuat. Dacă în finala de la Wimbledon mișcarea sa a părut uneori letargică, la Jocurile Olimpice Djokovic, în vârstă de 37 de ani, a revenit la cel mai bun nivel.

A trecut cu ușurință de primele trei runde, fără să arate vreun disconfort fizic. Cu toate acestea, în primul său test serios al turneului, Stefanos Tsitsipas a împins la maxim limitele fizice ale sârbului care a jucat cu o proteză la genunchi. Acesta a avut dureri vizibile în setul al doilea și chiar a chemat un medic.

Vorbind cu reporterii după meci, starul sârb a dezvălui că a simțit aceeași durere „intensă" la genunchiul operat ca în meciul din turul patru de la Roland Garros.

Deși este mulțumit de victorie, ceea ce înseamnă că rămâne în cursa pentru acea primă medalie de aur olimpică, el este „îngrijorat".

„Sunt foarte îngrijorat, sincer, nu știu ce să spun. Am terminat meciul, iar durerea intensă a dispărut. Dacă m-am lovit sau am alunecat, nici nu știu".

„Totul seamănă cu turul 4 de la Roland Garros, unde am reușit să termin meciul, iar apoi am aflat că sunt accidentat. Sunt mulțumit de victorie, dar sunt îngrijorat".

Victoria lui Djokvoic în fața lui Tsitsipas a stabilit un meci în semifinale cu Lorenzo Musetti. Italianul a fost într-o formă foarte bună în ultimele luni, ajungând în prima sa semifinală la Wimbledon luna trecută (pierdută în fața lui Djokovic) și în finala de la Umag. El l-a învins pe Alexader Zverev în două seturi.

 

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: djokovic paris 2024 accidentare
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri