Jurnalul.ro Ştiri Externe Dolarul american crește, pe fondul speculațiilor privind o posibilă revenire a lui Trump la Casa Albă

Dolarul american crește, pe fondul speculațiilor privind o posibilă revenire a lui Trump la Casa Albă

de Redacția Jurnalul    |   

Dolarul american crește, iar bursele asiatice au evoluții mixte marți, pe fondul speculațiilor privind o posibilă revenire a lui Donald Trump la Casa Albă.

Evenimentele care au alimentat aceste speculații sunt prestația slabă a președintelui Joe Biden, săptămâna trecută, la dezbaterea cu Trump, și decizia Curții Supreme a SUA ca foștii președinți să aibă „imunitate absolută" pentru „actele oficiale" din timpul mandatului, dar posibilitatea urmăririi penale pentru „actele neoficiale", ceea ce ar putea influența procesele lui Trump.

Aceste evenimente au determinat investitorii să reevalueze șansele lui Trump de a reveni la președinție. O eventuală președinție Trump ar putea aduce, potrivit AFP, reduceri de taxe, creșterea inflației și amânarea reducerii ratelor dobânzilor.

În Europa, euro s-a depreciat ușor, dar a menținut câștigurile de luni, când partidul de extremă dreapta Adunarea Națională nu a obținut majoritatea absolută în alegerile legislative din Franța.

Piețele bursiere din Asia au evoluat mixt. Creșteri au fost în Hong Kong, Tokyo, Shanghai, Singapore, iar scăderi în Sydney, Seul, Wellington, Taipei, Manila, Jakarta.

Analiștii avertizează că volatilitatea pe piețele financiare ar putea continua până la alegerile prezidențiale din SUA din noiembrie.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: dolar donald trump
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri