Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump dă undă verde pentru un atac în Irak

Donald Trump dă undă verde pentru un atac în Irak

Preşedintele SUA, Donald Trump, a oferit Departamentului Apărării autoritatea de a riposta la atacul cu rachete care a vizat o bază militară din Bagdad, atribuit unor grupuri islamiste pro-iraniene.

Trump a oferit Pentagonului undă verde pentru un răspuns în forță la atacul cu rachete care a vizat o bază militară din Irak, soldat cu moartea a doi militari americani şi a unui britanic, a declarat joi Mark Esper, secretarul Apărării, citat de agenţia Reuters.

„Am vorbit cu preşedintele. Mi-a oferit autoritatea de a face ceea ce trebuie, ţinând cont de îndemnurile sale şi dacă va fi cazul”, a declarat Mark Esper. „Am avut o conversaţie bună” cu preşedintele, a spus Mark Esper.

Întrebat ce înseamnă acest avertisment, Mark Esper a declarat că nu oferă detalii despre riposta SUA. Întrebat dacă sunt analizate posibile riposte în Iran, Esper a precizat: „Nu vreau să exclud nicio posibilitate acum, dar pentru moment ne concentrăm pe grupul ori grupurile care au comis acest atac în Irak”.

Un oficial militar american de rang înalt a atribuit grupurilor islamiste şiite atacul cu rachete produs miercuri în apropiere de Bagdad, incident soldat cu moartea a doi militari americani şi a unui britanic.

MEDIAFAX

Subiecte în articol: Donald Trump irak
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri