Jurnalul.ro Ştiri Politică De ce Educația și Sănătatea sunt întotdeauna ”cenușăresele” bugetului României?

De ce Educația și Sănătatea sunt întotdeauna ”cenușăresele” bugetului României?

de Redacția Jurnalul    |   

Educația și Sănătatea trebuie să fie prioritatea oricărui Guvern. Educaţia şi sănătatea reprezintă componente ale capitalului uman, dar şi ale dezvoltării umane.

Mereu va fi presiune economică, dar există probleme importante care trebuie rezolvate urgent. Educația este unul dintre aceste domenii prioritare unde avem foarte multe de făcut pentru bunăstarea, siguranța și instruirea copiilor noștri. De asemenea, sănătatea este un alt domeniu esențial vieții românilor, un domeniu de care românii au nevoie zilnic.

            Partidul Umanist Social Liberal atrage atenția că bugetele celor două domenii esențiale trebuie realizate în funcție de noua realitate economică și socială din România, și nu din ceea ce mai rămâne în portofelul Ministerului de Finanțe, după ce an de an se face marea împărțeală. Dacă vrem o Românie educată, atunci trebuie să ne batem pentru un buget corespunzător. Educația și Sănătatea sunt două domenii în care fără investiții ne batem joc de viitorul nostru, de viitorul țării.

            Partidul Umanist Social Liberal este alături de dascăli, părinți și elevi. Nu are voie nimeni să se joace cu un an din viața elevilor, este dreptul lor să susțină examene la timp. Este inadmisibil, ca într-o țară europeană, să decalăm structura anului școlar. Vor avea de suferit în special elevii care vor avea nevoie de diplomă de Bacalaureat să meargă către universitățile din spațiul european. Solicităm Guvernului și implicit Ministerului Educației să trateze cu maximă seriozitate doleanțele cadrelor didactice prezentate prin liderii de sindicate. Altfel, riscăm să fim arătați cu degetul de toate statele lumii.

            Partidul Umanist Social Liberal consideră că noul Guvern, care își va intra în drepturi în scurt timp, are obligația ca la finalul anului să realizeze bugetul pe anul 2024 pornind de la un PIB considerabil pentru cele două domenii esențiale vieții românilor.

            Nu trebuie să uităm că în momentul în care reducem cheltuielile cu educația înseamnă practic că ne amanetăm viitorul.

 

                                                Lavinia Șandru, coordonator comunicare PUSL

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri