Dintre cereale, cel mai popular tip este orezul. Nu conține gluten și este tot mai des întâlnit în farfuriile persoanelor ce au un stil alimentar sănătos, scrie clicksanatate.ro.
Din cauza faptului că are un conținut ridicat de carbohidrați, este considerat ca fiind unul dintre combustibilii buni și necesari ai organismului uman, iar dacă este consumat cu regularitate ajută la dublarea activității cerebrale.
Nu conține grăsimi nocive, sare sau colesterol, este ușor de preparat și se poate servi într-o gamă foarte variată.
Revigorează organismul
Principalul antioxidant pe care îl conține, antocianina are un efect extrem de benefic asupra organismului, revigorându-l de fiecare dată când este consumat.
În trecut era cunoscut sub denumirea de orez interzis fiind consumat doar de către nobili.
Împiedică îmbătrânirea prematură
Se bucură de o mare cantitate de proteine care se eliberează pe tot parcursul zilei menținând nivelul energetic în parametri funcționali,astfel nu vei mai avea de a face cu stări de moleșeală, somnolență sau apatie.