Jurnalul.ro Ştiri Observator Electrolux desființează 3.000 de locuri de muncă din cauza scăderii vânzărilor

Electrolux desființează 3.000 de locuri de muncă din cauza scăderii vânzărilor

de Redacția Jurnalul    |   

Producătorul suedez de electrocasnice Electrolux a anunțat că intenționează să elimine aproximativ 3.000 de locuri de muncă, în condițiile în care a raportat o scădere a vânzărilor în trimestrul al treilea, notează AFP.

"În contextul unei cereri slabe continue din partea consumatorilor și a presiunii concurențiale de pe piață, grupul Electrolux își intensifică eforturile de reducere a costurilor pentru a restabili marjele", a precizat compania într-un comunicat.

Măsurile ar urma să afecteze "aproximativ 3.000 de posturi".

Compania a raportat o scădere de aproape opt procente a vânzărilor, la 33,4 miliarde de coroane (3 miliarde de dolari), în trimestrul al treilea, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent.

În luna octombrie a anului trecut, a anunțat că va elimina 4.000 de locuri de muncă la nivel mondial, dar mai ales în America de Nord.

În luna februarie a acestui an, compania anunța că va înceta producția la una dintre cele două fabrici din Ungaria. Această fabrică avea 650 de angajați.

Deși a revenit pe profit în al treilea trimestru, cu un profit net de 123 de milioane de coroane, față de o pierdere de 625 de milioane de coroane cu un an înainte, compania a raportat o pierdere netă combinată de 1,1 miliarde de coroane pentru primele trei trimestre ale anului.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: concedieri electrolux
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri