Jurnalul.ro Ştiri Externe Explozie la o rafinărie din Nigeria. Peste 100 de oameni au murit

Explozie la o rafinărie din Nigeria. Peste 100 de oameni au murit

Poliția din Nigeria îl caută pe proprietarul unei rafinării de petrol care a explodat, provocând moartea a peste 100 de persoane, scrie BBC.

Rafinăria se alfa în statul Imo, din sudul țării, și era ilegală. Incendiul a ucis peste 100 de oameni, mulți dintre aceștia fiind carbonizați. 

Ifeanyi Nnaji, de la Agenția Națională pentru Gestionarea Situațiilor de Urgență, spune că numărul morților se ridică acum la 109.

„Multe cadavre se află în tufișurile și pădurile din apropiere, deoarece unii operatori ilegali și patronii lor au fugit pentru a se pune la adăpost”, a declarat el anterior pentru AFP.

Autoritățile s-au străduit să limiteze proliferarea uzinelor ilegale în care este rafinat țițeiul furat.

Nu este încă foarte clar motivul exploziei care a avut loc în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, dar accidentele au fost frecvente în trecut în locuri similare, unde măsurile de siguranță nu sunt aplicate.

Au existat preocupări legate de lipsa de precauții la astfel de instalații, precum și de poluarea mediului din cauza rafinăriilor ilegale.

Însă rafinăriile oficiale de petrol din Nigeria nu funcționează la capacitate maximă, ceea ce provoacă penurii frecvente de combustibil și creșteri de prețuri în întreaga țară.

 

Subiecte în articol: rafinarie Nigeria
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri