Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Expoziții ale muzeelor românești în luna Septembrie

Expoziții ale muzeelor românești în luna Septembrie

de Magdalena Popa Buluc    |   

„Evadează în lumea Art Safari”. Muzeul temporar Art Safari, ajuns la cea de a șaptea ediție, prezintă anul acesta, în cadrul Victoria Tower, Calea Victoriei, nr. 15 : Pavilionul Muzeal „Gheorghe Petrașcu”, Pavilionul Central „Școala de la București”, Pavilionul Sabin Bălașa, Pavilionul Internațional „Guerrilla Girls” și nelipsitele ateliere de artă și tururi pentru copii: Art Safari Kids. Artiștii invitați și experiența de vizitare Night Tours, care cuprinde un tur ghidat în expoziții, performance live și muzică, formează conceptul unic al muzeului. Art Safari așază Bucureștiul pe harta marilor capitale europene culturale.

Organizator: Fundația Art Society
Durată: 11 - 20 septembrie 2020


 
    „Pictură transilvăneană interbelică”. Expoziția ilustrează rolul Școlii băimărene asupra creatorilor și tendințelor transilvănene de pictură, dar și asupra artiștilor din alte zone ale țării. 60 de opere cuprind, pe simezele expoziției, trei culturi transilvănene - română, maghiară și săsească, semnate de pictori de renume precum: Hans Mattis-Teusch, Ipolit Strâmbu, Fritz Kimm sau Popp Aurel.

Organizator: Muzeul de Artă Cluj-Napoca
Curatori: Oniga Erika și Boros Judit
Durată: 19 august - 6 septembrie 2020
 


    „Io Sono”. 13 lucrări de artă contemporană și materiale video documentare prezintă fragmente din poveștile migranților și refugiaților care trăiesc pe teritoriul Italiei. Varietatea culturală, identitatea folclorică, diversitatea sentimentelor și felul în care ni le exprimăm, folosind uneori obiecte-simbol, într-un limbaj universal, reprezintă inspirația pentru expoziția de la Accademia di Romania din Roma.

Organizator: Institutul Cultural Român
Curator: Alexandra Oancea
Durată: 3 -15 septembrie 2020
 
  

 „Material-Scapes”. Artistul Petru Lucaci transformă o serie recentă de picturi într-o instalație cu un caracter retrospectiv. Lucrările alcătuiesc un repozitoriu de artefacte desprinse din ipostaze ale cotidianului și ghidează privitorul spre planșele unui jurnal vizual pe care artistul îl păstrează mereu activ. Expoziția-instalație vorbește despre procesul care generează acest tip de pictură: între suprafața imaginii și straturile implicite ale biografiei artistului.

Organizator: Muzeul de Artă Contemporană
Curator: Sandra Demetrescu
Durată: 10 iulie -25 octombrie 2020

 


     „Expoziția unei selecții din Colecția Permanentă a CCPBPB”. Simezele expoziției poartă o selecție din colecția permanentă a CCPBPB, cuprinzând artiști care de-a lungul timpului au avut expoziții personale sau de grup, găzduite de Centrul Cultural „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” - Sorin Dumitrescu, Mircea Roman, Paul Gherasim, Ion Grigorescu sau Andrei Gamarț.

Organizator: Centrul Cultural „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului”
Curator: Doina Mândru
Durată: 15 august - 30 decembrie 2020


     „Je suis le rêve. Je suis l'inspiration”. Expoziția-monografie reunește peste 100 de lucrări semnate de figura suprarealismului - Victor Brauner, dându-ne ocazia să redescoperim universul braunerian, complex prin bogăția surselor sale și împletirea constantă a biografiei cu opera sa. Parcursul expoziției: un tânăr român; Paris, întâlnirea cu universul suprarealist; Aventura suprarealistă; „Granițele negre” ale războiului; În jurul Conglomerilor; După război; Dincolo de suprarealism.

Organizator: Muzeul de Artă Modernă, Paris
Curator: Sophie Krebs
Durată: 18 septembrie 2020 - 10 ianuarie 2021

 


 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri