Jurnalul.ro Ştiri Externe Talibanii le-au interzis femeilor afgane să vorbească sau să cânte în public

Talibanii le-au interzis femeilor afgane să vorbească sau să cânte în public

de Redacția Jurnalul    |   

Talibanii au impus noi restricții drastice asupra femeilor afgane, interzicându-le nu doar să-și arate fețele în public, ci și să vorbească, să cânte sau să citească cu voce tare. Măsurile au stârnit critici internaționale, dar regimul taliban continuă să le aplice.

Femeile afgane continuă să fie supuse unor restricții severe, în ciuda avertismentelor internaționale.

Pe 21 august 2024, talibanii au promulgat noi legi care le interzic femeilor nu doar să-și arate fețele în public, ci și să vorbească, să cânte sau să citească cu voce tare.

Măsurile sunt prezentate de regimul taliban ca fiind necesare pentru „promovarea virtuții și prevenirea viciului”, potrivit AFP.

Noua legislație a fost criticată dur de organizațiile internaționale, inclusiv de ONU și Uniunea Europeană, care au condamnat înăsprirea măsurilor.

Reacțiile internaționale au fost variate, dar deocamdată nu s-au materializat în acțiuni concrete care să influențeze regimul taliban.

În același timp, talibanii au respins criticile internaționale, considerându-le a fi o „aroganță” din partea Occidentului.

În ciuda izolării internaționale, regimul taliban continuă să promoveze legi care restrâng sever drepturile fundamentale ale femeilor.

Această situație a generat mai multe acțiuni de activism în rândul femeilor afgane, care încearcă să își facă vocile auzite prin diverse forme de protest online, sub hashtag-ul #LetUsExist.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: femei talibani afgani
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri