Jurnalul.ro Ştiri Politică Florin Cîțu: Campania de vaccinare împotriva coronavirus nu va fi obligatorie, nu se pune așa ceva în discuție

Florin Cîțu: Campania de vaccinare împotriva coronavirus nu va fi obligatorie, nu se pune așa ceva în discuție

Premierul Florin Cîțu a declarat, luni, în cadrul unei conferințe de presă, că vaccinarea împotriva COVID-19 nu va fi obligatorie.

„Este o lege care este în Parlament de trei ani de zile, nu are nicio legătură cu campania de vaccinare pe care o avem acum. Este un proiect în Parlamentul României. Acel document este un copy-paste al politicilor din ultimii trei ani, deci nu are nicio legătură cu ce se întâmplă. (...) Nu s-a discutat. L-am văzut şi pe secretarul de stat Raed Arafat care a spus foarte clar şi o spun şi eu: campania de vaccinare împotriva coronavirus nu va fi obligatorie, nu se pune aşa ceva în discuţie", a declarat Cîţu, la Parlament, înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Premierul a fost întrebat despre posibilitatea ca populația să fie obligată să se vaccineze, în contextul în care în proiectul de buget al Ministerului Sănătății există o referire la vaccinare.

„Demersuri pentru adoptarea Legii vaccinării, care va cuprinde obligativitatea vaccinării populaţiei, dar şi obligaţia autorităţilor, în primul rând a Ministerului Sănătăţii, de a desfăşura campanii de informare, de a asigura aprovizionarea cu vaccinuri, de a garanta calitatea şi siguranţa vaccinării conform standardelor europene. În cadrul legii vaccinarii va fi stabilită şi obligaţia Ministerului Sănătăţii de a elabora şi aplica un plan multianual de vaccinări şi implicit, un plan multianual de achiziţii de vaccinuri", se arată în document, la capitolul legat de priorități strategice privind sănătatea publică.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri