Jurnalul.ro Ştiri Observator FMI analizează din nou programul de împrumuturi al Ucrainei în valoare de 15,6 miliarde de dolari

FMI analizează din nou programul de împrumuturi al Ucrainei în valoare de 15,6 miliarde de dolari

de Redacția Jurnalul    |   

O misiune a Fondului Monetar Internațional a început miercuri să lucreze la cea de-a cincea revizuire a programului de împrumuturi de 15,6 miliarde de dolari către Ucraina. Misiunea începe pe fondul unei remanieri majore a Guvernului țării implicate în războiul cu Rusia.

FMI este un creditor cheie pentru Kiev, iar programul său de patru ani este o parte esențială a unui pachet mai mare de sprijin economic global pentru țara confruntată cu războiul provocat de ruși. Prin intermediul unui comunicat, FMI anunță că a început o nouă serie de discuții cu autoritățile ucrainene, potrivit Reuters. Noua misiune a FMI este importantă deoarece în următoarele luni Ucraina ar trebui să primească o tranșă de aproximativ 1,1 miliarde de dolari.

Ucraina cheltuiește aproximativ 60% din bugetul total pentru a-și finanța armata și se bazează în mare măsură pe sprijinul financiar din partea partenerilor săi occidentali pentru a plăti pensii și salarii angajaților din sectorul public și pentru a finanța cheltuielile sociale și umanitare.

Echipa FMI începe analiza chiar în timpul unei ample remanieri a echipei guvernamentale. Totuși, Ministrul de Finanțe, Serhiy Marchenko, ar putea să-și păstreze funcția, au spus analiștii și parlamentarii ucraineni.

Anterior, Marchenko a declarat că guvernul s-a confruntat cu un deficit de aproximativ 500 de miliarde de grivne (12 miliarde de dolari) pentru apărare. Guvernul intenționează să majoreze taxele și a implementat deja alte măsuri, inclusiv creșterea taxelor de import și accize și împrumuturi mai mari pe piața internă, pentru a obține venituri suplimentare.

(sursa: Mediafax)

 

 

Subiecte în articol: FMI imprumut ucraina
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri