Producătorul jocului video online Fortnite s-ar putea confrunta cu un proces în instanță, după ce părinții a doi adolescenți au acuzat compania, săptămâna trecută, că l-a creat intenționat pentru a provoca dependență la fel de mare precum cocaina, relatează foxnews.com. Cabinetul de avocatură din Montreal, Calex Légal, a înaintat acțiune la Curtea Superioară din Quebec, în numele părinților celor doi copii, de 10 și 15 ani, despre care susțin că au dezvoltat o dependență severă de joc.
„Dependența de jocul Fortnite are consecințe reale asupra vieții participanților, mulți dintre ei au dezvoltat probleme, astfel încât aceștia nu mănâncă, nu fac duș și nu mai socializează. Mai mult decât atât, s-au deschis centre de reabilitare special dedicate dependenței de Fortnite în toată lumea, în special în Quebec și Canada”, se arată în acțiune.
Avocata Alessandra Esposito Chartrand, din cadrul cabinetului Calex Legal, a declarat pentru Canadian Global News, că procesul se bazează pe o hotărâre din 2015 a Curții Superioare de Justiție din Quebec, prin care companiile de tutun au fost obligate să dezvăluie riscurile fumatului asupra sănătății. În motivarea plângerii se mai arată și faptul că Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a decis în 2018 că jocurile video provoacă o boală numită "tulburare de joc".
Fortnite este gratuit dar utilizatorii sunt obligați să cumpere monedă virtuală pentru a putea achiziționa accesorii.