Jurnalul.ro Ştiri Justitie Fraţii Tate pot părăsi România şi pot merge în UE

Fraţii Tate pot părăsi România şi pot merge în UE

de Redacția Jurnalul    |   

Tribunalul Bucureşti a decis ca Andrew şi Tristan Tate să fie cercetaţi în continuare sub control judiciar, dar pot părăsi România şi pot merge într-o altă ţară a Uniunii Europene cu acordul instanţei.

"În baza art. 207 C. proc. pen., menţine măsura controlului judiciar faţă de inculpaţii Emory Andrew Tate III, Tristan Tate, Georgiana-Manuela Naghel şi Alexandra-Luana Radu, până la o nouă verificare a măsurii preventive, dar nu mai târziu de 60 de zile. În baza art. 2081 C.p.p. rap la art. 215 alin. 1,2, 8 şi 9 C.p.p. dispune înlocuirea obligaţiei inculpaţilor Emory Andrew Tate III şi Tristan Tate de a nu părăsi teritoriul României cu obligaţia inculpaţilor de nu părăsi limita teritorială a Uniunii Europene decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată. (...) Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare", potrivit decizia judecătorilor.

Andrew şi Tristan Tate sunt judecaţi în România, sub control judiciar, pentru trafic de persoane şi viol, într-un dosar instrumentat de DIICOT.

Fraţii Tate, cu dublă cetăţenie, britanică şi americană, şi două tinere complice (Alexandra-Luana Radu şi Georgiana Manuela Naghel) au fost trimişi în judecată pe 20 iunie 2023, fiind acuzaţi că au constituit un grup infracţional organizat, în scopul racolării, cazării şi exploatării, prin obligarea unor femei la crearea unor materiale cu conţinut pornografic, destinate difuzării contra cost pe site-uri de profil. Din aceste activităţi, inculpaţii ar fi obţinut importante sume de bani.

Infracţiunile reţinute în sarcina lor sunt de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane în formă continuată, viol în formă continuată (două acte materiale), acces ilegal la sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice, lovire sau alte violenţe şi instigare la această infracţiune. 

Subiecte în articol: fratii tate ue control judiciar
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri