Jurnalul.ro Ştiri Vremea Un ciclon puternic aduce un nou val de aer polar. România se pregătește pentru o scădere drastică a temperaturilor

Un ciclon puternic aduce un nou val de aer polar. România se pregătește pentru o scădere drastică a temperaturilor

de Redacția Jurnalul    |   

Europa se pregătește pentru impactul furtunii Ashley, care va aduce un val de aer rece de origine maritim polar, provocând schimbări meteo semnificative. Începând de joi, frontul rece va traversa continentul de la vest la est, aducând vânturi puternice cu rafale de peste 100-120 km/h, precipitații și ninsori în zonele alpine.

Duminică, furtuna va ajunge și în România, unde temperaturile vor scădea brusc cu până la 12 grade de la o zi la alta. De la maxime de 30-33 de grade, valorile termice vor coborî la 18-25 de grade. În plus, sunt așteptate ploi și vânt intens, iar meteorologii vor emite avertizări de vreme extremă pentru majoritatea țărilor din Europa.

Între timp, Italia este grav afectată de ciclonul Boris. În Montecatini Valdicecina, lângă Pisa, o viitură a distrus o casă în care se afla o familie de turiști străini. Tatăl, mama și bunicul au fost salvați de pompieri după ce s-au refugiat pe acoperiș, însă bunica și un bebeluș de 5 luni sunt încă dați dispăruți. Echipele de intervenție continuă căutările cu câini și scafandri, scrie corrierefiorentino.corriere.it.

Inundații puternice au lovit și San Vincenzo, unde drumurile au fost închise din cauza riscului de ieșire a râurilor din matcă. Pompierii au intervenit pentru a evacua persoanele aflate în pericol din zonele afectate.

Subiecte în articol: furtuna Ashley aer polar ciclon
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri