Jurnalul.ro Ştiri Observator Fostul șef IPJ Constanța, demisionar după tragedia din 2 Mai, numit consul al României în Pakistan

Fostul șef IPJ Constanța, demisionar după tragedia din 2 Mai, numit consul al României în Pakistan

de Redacția Jurnalul    |   

Adrian Constantin Glugă, fostul șef al IPJ Constanța, demisionar în urma tragediei de la 2 Mai, a fost numit încă din primăvară, Consulul României în Pakistan. Partidul Reper cere MAE explicații publice în acest caz și rechemarea lui Glugă în țară.

Informația numirii lui Adrian Constantin Glugă, fostul șef al IPJ Constanța, demisionar în urma tragediei de la 2 Mai, a fost dezvăluită recent prin intermediul unei investigații a jurnaliștilor de la Europa Liberă.

„O nouă sinecură cu suspiciuni de integritate este plasată discret, prin detașare ținută la secret, în fruntea unui consulat al României din străinătate. „Profesionalizarea” MAE a atins cel mai înalt nivel sub guvernul Ciolacu şi umbrela ocrotitoare a preşedintelui Iohannis. Această numire este o palmă dată familiilor victimelor de la 2 Mai şi sfidează profesioniștii din misiunile diplomatice și consulare ale României”, a declarat Ramona Strugariu, copreședinta Reper.

Partidul Reper cere Ministerului Afacerilor Externe să explice public care au fost criteriile de evaluare şi considerentele în baza cărora s-a făcut numirea domnului Glugă în postul de consul şi rechemarea imediată a acestuia în țară.

„Dacă argumentul pentru sinecuri este lipsa de personal, dacă nu au absolut nicio valoare profesionalismul şi integritatea, ba dimpotrivă, atunci să nu ne mai mire nici revolta oamenilor, nici faptul că nu mai au încredere în guvern şi că votează populişti. Le dați toate motivele din lume să o facă”, a conchis Ramona Strugariu.

(sursa: Mediafax)

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri