x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Concluzii ȘOCANTE în cazul tragediei de la 2 Mai: Adolescenții omorâți de Vlad Pascu, găsiți și ei vinovați de procurori

Concluzii ȘOCANTE în cazul tragediei de la 2 Mai: Adolescenții omorâți de Vlad Pascu, găsiți și ei vinovați de procurori

de Redacția Jurnalul    |    23 Dec 2023   •   09:32
Concluzii ȘOCANTE în cazul tragediei de la 2 Mai: Adolescenții omorâți de Vlad Pascu, găsiți și ei vinovați de procurori
Sursa foto: Antena 3 CNN

Concluziile anchetei în cazul 2 Mai au revoltat opinia publică și familiile victimelor. Anchetatorii susțin că de vină sunt și adolescenții uciși, care au creat o stare de pericol, pentru că ar fi mers pe partea dreaptă a drumului, nu pe stânga, așa cum prevede legislația rutieră.

Potrivit Antena 3 CNN, procurorii susțin că de vină nu ar fi numai Vlad Pascu pentru tragedia care a avut loc la 2 Mai, ci și pietonii, pentru că ”deplasarea necorespunzătoare a pietonilor a făcut astfel ca un cumul de factori să ducă la producerea acestei tragedii” în care doi tineri și-au pierdut viața și mai mulți au fost răniți.

Instanța a decis ca Vlad Pascu, tânărul care a ucis doi studenți în accidentul de la 2 Mai, după ce a condus drogat, să fie judecat pentru ucidere din culpă și fugă de la locul accidentului şi nu pentru omor aşa cum au solicitat avocații victimelor.

Vlad Pascu a fost arestat preventiv după accidentul din cursul acestei veri și se află în continuare în arest preventiv.

Adrian Cuculis, avocatul familiilor victimelor accidentului de la 2 Mai, a dat asigurări că situația nu va rămâne așa cum este în prezent, urmând să facă demersurile necesare pentru schimbarea încadrării juridice în omor.

"Eu aș vrea să dăm puțin timpul înapoi cu câteva luni, când eu anunțasem, și bineînțeles că lucrurile așa s-au întâmplat, că am depus o cerere pentru schimbarea încadrării juridice pentru această faptă din ucidere din culpă în omor, pentru că a omorât două persoane în modalitatea cea mai odioasă.

Dacă avem o trimitere în judecată pentru ucidere din culpă, asta nu înseamnă că lucrurile vor rămâne așa.

Av. Adrian Cuculis: "A făcut niște erori fatale în dosarele respective"

Teoretic, aș fi putut foarte bine să merg și să spun, în camera preliminară, că nu suntem de acord cu această chestiune, dar ar fi însemnat ca dosarul să fie amânat și mai mult. Adică judecătorul de cameră preliminară ar fi trebuit să-mi admită cererea, să trimită înapoi la Parchet, despre care știm foarte bine că s-a mișcat în mod dezastruos și a făcut numai ce a dorit.

Dar am avut posibilitatea și o am în continuare să ridic din nou această cerere de schimbare a încadrării juridice atunci când va fi trimis în judecată.

Să nu creadă cineva că dacă avem o trimitere în judecată pentru ucidere din culpă, gata, s-au terminat pârghiile. Din contră, abia începem!", a spus avocatul Adrian Cuculis. 

Adrian Cuculis subliniază că procurorul care s-a ocupat de acest dosar ar trebui să fie cercetat de către Inspecția Judiciară.

"Mie îmi este teamă că această vestită doamnă procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia este cea care i-a pus sub control judiciar pe bătăușii de pe plajă, iar următorul pas a fost acela de a nu reține în rechizitoriu și în ordonanțele de suspect și de inculpat că Vlad Pascu se droga. 

A făcut niște erori fatale în dosarele respective. Probabil, undeva în luna ianuarie, ne vom întâlni în judecată. O altă greșeală pe care a făcut-o doamna procuror a fost aceea că nu a avut bunul-simt profesional să se pronunțe mai bine de o lună de zile pe cererea de schimbare a încadrării juridice și pe cererile de reaudiere a unor persoane-cheie din dosarul respectiv. 

Din punctul meu de vedere, este o chestiune care ar trebui să fie cercetată din oficiu de către Inspecția Judiciară, anume modul în care își face treaba acest magistrat de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia", a mai spus avocatul. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Tatăl Robertei, mesaj cutremurător: "Nu vreau să mai pățească alți părinți ce am pățit noi"

"Astăzi se împlinesc 114 zile de la acel omor. Este omor, nu ucidere din culpă. Ce știu de la avocații mei este că au încercat cu toate forțele să schimbe încadrarea. Nu s-a vrut.

Acesta a fost un omor, nu a fost o ucidere din culpă. Deocamdată, așteptăm primul termen de judecată. Eu sunt curios în ce direcție va merge această judecată, ținând cont că Miruna Pascu, mama acestui tânăr, este liberă, în control judiciar. Și cum anterior a încercat să facă mușamalizări, mă întreb ce va putea face acum, când este în semi-libertate.

Referitor la faptul că ar intenționa să meargă la mormânt la Sebi și la Roberta, eu zic să-și vadă de treaba dumneaei. La copilul meu nu are ce să caute. Să-și vadă de treabă, să-și crească celălalt copil, iar pe acesta, pe care l-a delăsat de când era mic și nu l-a crescut așa cum trebuie, îi spun ca de la părinte la părinte, să-l lase să pătimească și să nu meargă mai departe cu trasul sforilor.

Eu încă mai cred că se poate face ceva în România. Vreau să se trezească cei responsabili, pentru că nu s-a pomenit absolut nimic despre anturajul cu care era Vlad Pascu în acea noapte. Pe cine afectează? Aceasta este întrebarea care mă macină.

Nu vreau să mai pățească alți părinți ce am pățit noi, familia Dragomir și familia Olariu", a spus el, la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: Vlad Pascu victime vinovate 2 mai ancheta