Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Guvernul alocă 50 de milioane de euro pentru păduri

Guvernul alocă 50 de milioane de euro pentru păduri

de Daniela Ivan    |   

Fermierii care vor să facă împăduriri, până la 31 martie 2017, vor beneficia de o finanţare maximă, pentru un proiect, de 7 milioane de euro. Guvernul pune la bătaie 50 de milioane de euro pentru împăduriri prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020.

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale informează că, până în data de 31 martie 2017, ora 16:00, cei interesaţi pot accesa Schema de ajutor de stat intitulată “Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, din cadrul PNDR 2014-2020.

Sprijinul financiar acordat fermierilor ca valoare fixă este reprezentat de costuri standard pe hectar pentru împădurirea de terenuri agricole şi neagricole, sub forma a două prime. Prima de înfiinţare a plantaţiilor forestiere acoperă şi costurile de elaborare a proiectului tehnic de împădurire (denumită Prima 1).

Se acordă, de asemenea, o primă anuală (denumită Prima 2), care acoperă lucrările de întreţinere a plantaţiilor pe o perioadă de maximum şase ani până la închiderea stării de masiv, efectuarea a două lucrări de îngrijire a arboretelor după închiderea stării de masiv şi pierderile de venit agricol pentru o perioadă de 12 ani pentru suprafaţa împădurită. (Daniela Ivan)

Beneficiari ai măsurii pot fi atât deţinătorii publici de teren agricol şi neagricol, cât şi deţinătorii privaţi

 

Subiecte în articol: paduri
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri