Jurnalul.ro Cultură Muzica Harry Ogg şi Clara-Jumi Kang, artişti consacraţi pe scena Filarmonicii

Harry Ogg şi Clara-Jumi Kang, artişti consacraţi pe scena Filarmonicii

de Magdalena Popa Buluc    |   

În concertele de joi, 9 noiembrie şi vineri, 10 noiembrie 2023, Orchestra Simfonică a Filarmonicii "George Enescu" îi va avea ca protagonişti pe dirijorul Harry Ogg şî pe violonista Clara-Jumi Kang, două personalităţi ale scenei internaţionale care debutează cu acest prilej pe scena Filarmonicii.

Dirijorul britanic Harry Ogg s-a afirmat deopotrivă ca dirijor de operă şi de repertoriu simfonic. Laureat al unor competiţii importante de dirijat, cum sunt concursurile internaţionale "Mahler" (Bamberg, 2020) şi MDR (Leipzig, 2018), îl regăsim la pupitrul unor orchestre de primă mărime: filarmonicile din München, Hamburg, Bergen, Dresda, Les Siècles, Orchestre de Chambre de Paris şi, pentru al doilea an, la conducerea  ansamblului Deutsche Oper am Rhein.

Clara-Jumi Kang s-a născut în Germania, într-o familie de muzicieni. A studiat vioara de timpuriu, iar la vârsta de doar 4 ani devine cea mai tânără elevă de la Mannheim. Mannheim Musikhochschule. A studiat cu Zakhar Bron, la Lübeck Musikhochschule şi cu Dorothy Delay la Julliard School. După câştigarea, în 2010, a  Concursului interna ţional de Vioară de la Indianapolis, s-a lansat într-o carieră de succes. concertând ca solistă a unor ansambluri  de top: filarmonicile din Stockholm, Koln, Varşovia, Rotterdam, Warsaw Philharmonic, Orchestra Naţională a Belgiei, Orchestra Teatrului Mariinski ş.a.

 

Ateneul Român

Joi, 9 noiembrie 2023, ora 19

Vineri, 10 noiembrie 2023, ora 19

Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu"

Dirijor: HARRY OGG

Solistă: CLARA-JUMI KANG

Program

Ludwig van Beethoven - Concertul în re major pentru vioară și orchestră, op. 61

Paul Constantinescu - Sinfonia ploieşteană

Igor Stravinski - Suita Pasărea de foc (versiunea din 1919)

 

Subiecte în articol: Harry Ogg Clara-Jumi Kang
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri