Jurnalul.ro Timp liber Culinar Cum vă place? Rețetă de post: Humus cu sfeclă roșie

Cum vă place? Rețetă de post: Humus cu sfeclă roșie

de Andreea Tiron    |   

Cea mai simplă rețetă și cel mai gustos humus pe care l-am pregătit în ultima vreme. A fost dragoste de la prima înghițitură și suntem siguri că și voi o să îndrăgiți acest humus cu sfeclă roșie.

Cumvaplace.ro

INGREDIENTE

  • 1 cutie de năut

  • 1 sfeclă roșie fiartă

  • 2 caței de usturoi

  • 1 lamâie

  • 3 lingurițe de pastă de susan (tahini)

  • 1⁄2 linguriță de pudră de chimion

  • 2 linguri de ulei de măsline + extra pentru decor

  • 2-3 linguri de apă (am folosit apa din conserva de năut)

  • Sumac (sau boia)

  • Sare

CUM SĂ FACEȚI

  • Puneți în vasul blenderului năutul scurs (păstrați câteva boabe pentru decor), sfecla tăiată în bucăți potrivite, usturoiul și mixați de câteva ori.
  • Adăugați apa, uleiul, zeama de la o lămâie, pasta de susan, chimionul, sare după gust și mixați preț de 2-3 minute, să obțineți un humus cât mai cremos și fin.
  • Răsturnați compoziția într-un bol, turnați deasupra foarte puțin ulei de măsline, presărați boabele de năut și sumac sau boiaua preferată.

REȚETĂ VIDEO

Humus cu sfecla rosie

Subiecte în articol: Humus cu sfeclă roșie
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri