Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Cât de inteligent ești în funcție de ora la care mergi la culcare

Cât de inteligent ești în funcție de ora la care mergi la culcare

de Redacția Jurnalul    |   

Ora la care mergi seara la culcare sau cea la care te trezești dimineața arată nivelul de inteligență al unei persoane.

Potrivit cercetatorilor, persoanele inteligente se culca mai tarziu, indiferent de perioada saptamanii.

Înainte de apariția electricității, oamenii mergeau la culcare cand apunea soarele si se trezeau la răsărit.

Oamenii de știință spun că persoanele cu o inteligență obișnuită continuă să trăiască după acest tipar, în timp c e intelectualii și-au schimbat obiceiurile în mod inconștient. 

Oameni mrăginiți – IQ mai mic de 75 – adorm, in timpul saptamanii, la 23:41 si se trezeste la 7:20, iar in weekend, se culca la 00:35 si se trezesc la 10:09.

Oameni normali – IQ intre 90 si 110 – adorm, in timpul saptamanii, la 00:10 si se trezesc la 7:32, iar in weekend, la 1:12 si se trezesc la 10:14.

Oameni foare inteligenti – IQ peste 125 – adorm, in timpul saptamanii, la 00:29 si se trezesc la 7:52, iar in weeknd, la 1:44 si se trezesc la 11:07.

A sta treaz pana tarziu este un act de rebeliune, spun psihologii, argumentand ca oamenii, in general, dorm noaptea si lucreaza ziua de cateva milenii, iar cei care sfideaza tendinta dobandesc si adopta valori noi, evoluate. Persoanele care adorm mai tarziu au mai multe sanse de a deveni lideri, de a explora teritorii necunoscute si de a face descoperiri importante, potrivit ziarulring.ro.

Subiecte în articol: inteligent somn culcare
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri