Jurnalul.ro Horoscop Jupiter retrograd în Gemeni. Influența asupra fiecărei zodii

Jupiter retrograd în Gemeni. Influența asupra fiecărei zodii

de Moira Dună    |   

Marele benefic, Jupier, va fi retrograd în zodia Gemenilor între 9 octombrie 2024 și 4 februarie 2025.

Retrogradarea planetelor nu este văzută, de obicei, cu ochi buni. Dar fiecare corp ceresc - în afara Lunii și a Soarelui - intră periodic în mers retrograd. Iar acum este rândul lui Jupiter, planeta abundenței, norocului, cunoașterii, filozofiei, înțelepciunii. Cea mai mare planetă din sistemul nostru solar, denumită în astrologie Marele benefic, tinde să privească cu lupa tot ce atinge. Și când este momentul anual să retrogradeze, ni se oferă o oportunitate specială de a privi în interiorul nostru și a cultiva creșterea personală.

Ce înseamnă retrogradarera lui Jupiter 

În cea mai mare parte a anului, Jupiter este planeta expansiunii și amplificării, mărind volumul pentru orice intră în contact - indiferent dacă este vorba de emoțiile intense ale unei Luni pline sau de abilitățile tale de a avansa la locul de muncă. când trece prin sectorul tău de carieră. Jupiter te încurajează, de asemenea, să acumulezi cunoștințe, să explorezi diferite culturi și filosofii, să obții înțelepciune și să faci studii superioare. De exemplu, influența lui Jupiter te-ar putea stimula să iei mai mult decât poți duce, să exagerezi sau să te chinui să stabilești imite.

Tranzitul celei mai norocoase planteze durează circa un an să tranziteze o zodie, așa că îi trebuie 12 ani să parcurcă tot ciclul zodiacal.  Având în vedere acest ritm, retrogradările sale nu sunt resimțite la fel de acut ca cele ale planetelor cu mișcare mai rapidă, cum ar fi Mercur, Venus sau Marte, dar nu sunt nici la fel de nebuloase ca, de exemplu, retrogradările lui Uranus, Neptun și Pluto. Probabil că vei simți cel mai mult efectele lui Jupiter care pare să se miște înapoi atunci când interacționează strâns cu harta natală. Pentru aceastî retrogradare trebuie să verifici dacă ai poziții sau unghiuri principale (adică soarele, luna, răsăritul, etc.) între 11 și 21 de grade, ale unui semn mutabil (adică Gemeni, Fecioară, Săgetător și Pești).

Ce înseamnă Jupiter retrograd în Gemeni, 2024

Pe 25 mai 2024, Jupiter a intrat în Gemeni, semn de aer mutabil, unde va rămâne până pe 9 iunie 2025, când se va muta în Rac. Gemenii sunt conduși de Mercur, planeta mesager care supraveghează strângerea și schimbul de informații, transportul și tehnologia, și este asociat cu Casa a treia a comunicării, așa că, pe măsură ce fericitul Jupiter a trecut prin semnul Gemenilor, ne-a sporit atenția pe toate lucrurile care stimulează mentalul, socialul, tehnologia și media. Și pentru că Jupiter îți rată cum poți atrage abundența, a fi mai curios din punct de vedere intelectual, orientat spre oameni și comunicativ a fost cheia pentru recompense mai mari de la sfârșitul lunii mai.

Cu toate acestea, în timpul retrogradării de patru luni al lui Jupiter, vom fi obligați să explorăm aceste teme într-un mod mai intern, emoțional, psihologic și auto-reflexiv. În loc să extindă aspectele lumii tale exterioare, cum ar fi relațiile, salariul sau rutina zilnică, Jupiter retrograd va sprijini un val de meditație cu privire la modul în care poți aduce și mai mult noroc, abundență și creștere personală în orice domeniu al vieții. Vei putea să obții o mai bună perspectivă a imaginii de ansamblu pentru a modifica, adapta și rafina planul de manifestare. De exemplu, dacă ți luptat pentru o promovare, s-ar putea să face un bilanț al motivului din spatele ambiției tale și unde vrei să fii nu numai în câteva luni, ci și în următorii ani.

Iată cum te va afecta Jupiter retrograd în Gemeni 2024 în funcție de semnul tău:

Berbec
Pe măsură ce Jupiter se mișcă înapoi prin sectorul tău de comunicare, ia în considerare modurile în care poți să te extinzi mai mult sau, dimpotrivă, de ce nu te expui atât de mult pe cât ți-ai dori. Acesta este, de asemenea, un sector care supraveghează învățarea, conectarea cu alții (în special cu vecinii și frații tăi) și călătoriile pe distanțe scurte, așa că s-ar putea să te gândești la modul în care ai extins aceste domenii ale vieții tale - și cum ai ar putea dori să le acorzi și mai multă atenție în viitor.

Taur
Planeta norocului și expansiunii va fi retrogradă în zona ta de  bani. =Această perioadă te îndeamnă să mergi înăuntrul tău și să meditezi asupra modului în care ți-ai adus abilitățile la masă și, cu atât mai mult, asupra modului în care valorile și stima de sine se reflectă în munca ta de zi cu zi. Dacă ceva nu se aliniază exact, s-ar putea să te simți obligat să analizezi în ce proiecte ar putea merita să îți manifești creativitatea, viziunea, timpul și energia - și din care ar trebui să te retragi. Pe măsură ce înaintezi în noul an, această muncă interioară te poate ajuta să te simți împuternicit să faci mișcări îndrăznețe, care te pregătesc pentru recompense și mai mari.

Gemeni
Acest Jupiter retrograd se încadrează în sectorul semnului și al imaginii de sine, încurajând auto-reflecția asupra modului în care vrei să fii perceput de ceilalți, să îți pui amprenta și să îți urmezi pasiunile. De luni de zile ai lovit din greu toate aceste eforturi și acum ai șansa să te gândești dacă îți exerciți energia în cel mai bun mod posibil. S-ar putea să ai impresia că ai fost puțin împrăștiat în abordarea ta, și asta nu este neapărat un lucru rău - atâta timp cât simți intuitiv calea cea bună.

Rac
Pe măsură ce retrogradarea lui Jupiter îți luminează sectorul spiritualității, va trebui să faci un bilanț al modului în care ai avut grijă de bunăstarea ta emoțională și psihologică. Este posibil să beneficiezi de mai mult timp petrecut pentru o practică minte-corp (cum ar fi respirația profundă sau atenția) sau, pur și simplu, identificarea rănilor vechi care necesită recunoaștere și vindecare. Și pentru că acest tranzit ar putea duce la vise mai vii și emoții intense, ținerea unui jurnal de vise sau chiar doar notarea modului în care te simți pe parcursul zilei s-ar putea dovedi, de asemenea, productivă și perspicace.

Leu
Pe măsură ce Jupiter se întoarce prin zona ta de relații și prietenie, ia în considerare modul în care ți-ai dirijat energia și timpul în activitățile comunității, echipelor și grupurilor. Dacă ți-ai dorit să te simți mai conectat la prieteni sau colegi care au aceleași gânduri, acesta este un tranzit minunat pentru a ține cont de eforturile tale și de reciprocitatea dintre legăturile tale platonice. Și pentru că acesta este, de asemenea, sectorul care implică dorințe pe termen lung, te poți gândi la modul în care ți-ai urmărit obiectivele de ansamblu - și la modul în care anumite asocieri fie te susțin, fie îți împiedică progresul.

Fecioară
Este timpul să micșorezi și să îți reimaginezi cum vrei să arate drumul tău profesional, pe măsură ce retrogradarea lui Jupiter are loc în zona ta de carieră. De la sfârșitul lunii mai, ai accelerat dorința ta de recunoaștere,de  a câștiga autoritate și de a fi în lumina reflectoarelor. Acum ai șansa să analizezi imaginea de ansamblu. Eforturile tale au dat roade într-un mod îmbucurător din punct de vedere emoțional și mental? Sau este posibil să reformulezi modul în care te gândești la succes? Făcându-ți timp pentru a pune întrebări de genul acesta ai putea pregăti scena pentru o și mai mare satisfacție în noul an.

Balanță
Cazând în sectorul aventurii și al învățământului superior, retrogradarea lui Jupiter te încurajează să fii sincer cu tine însuți despre cum ți-ai ascultat instinctul și ai urmărit creșterea personală - sau nu.Dacă ai fost neliniștit, acum este tiimpul să te gândești care a fost motivul. Dacă ai acumulat cunoștințe și ai ieșit din zona ta. de confort, poți obține o idee mai bună despre cum vrei să continui să faceți acest lucru.

Scorpion
Reflectarea la ceea ce funcționează  sau nu în cea mai apropiată relație este o necesitate acum, când Jupiter se mută înapoi prin zona ta de intimitate. Acest lucru ar putea implica viața ta sexuală sau, deoarece acest sector supraveghează și resursele comune, poți, de asemenea, să evaluezi abordarea de ansamblu a investițiilor comune sau a altor eforturi financiare. A lua notă de ceea ce te face să te simți cel mai centrat și mai confortabil, și apoi să te deschizi față de ceilalți sau persoane dragi, este calea rapidă pentru a profita la maximum de acest moment.

Săgetător
În timp ce Jupiter se mișcă înapoi prin zona ta de parteneriat, ai ocazia să meditezi la nevoile tale și la dinamica specifică din legăturile tale unu-la-unu. Dacă ai lucrat la un obiectiv cu o persoană dragă, un prieten sau partener de afaceri, va trebui să faci un bilanț al modului în care ai lucrat ca o echipă pentru a ajunge la linia de sosire. Acesta este, de asemenea, un moment pentru a te gândi dacă aceste conexiuni sunt atât de reciproce pe cât ar trebui să fie sau dacă ar fi timpul să regândești lucrurile.

Capricorn
Retrogradare lui Jupiter are loc în domeniul sănătății și al rutinei zilnice - o parte a vieții tale care a fost amplificată de prezența Marelui benefic acolo, de la sfârșitul lunii mai. Probabil că ai fost implicat în agitația vieții într-un mod major în ultimele luni, iar acum poți, în sfârșit, să respiri adânc și să obții o perspectivă asupra modului în care ți-ai exercitat toată energia. Sunt cu adevărat necesare toate acele sarcini de zi cu zi sau ești doar pe pilot automat? A pune întrebări este cheia pentru a-ți crește fericirea și vitalitatea.

 

Vărsător
Retrogradarea lui Jupiter are loc în sectorul romantismului și al expresiei de sine, determinându-te să te gândești la experiența ta recentă de bucurie, spontaneitate și creativitate. Dacă ți-ai acordat și urmărit inima mai mult în ultimul timp, ești pe drumul cel bun, iar învârtirea planetei norocului va servi doar pentru a te ajuta să obții claritate. Poți înțelege mai bine tipul de eforturi artistice sau experiențe romantice în care ai dori să te implici..

Pești
În timp ce Jupiter se mișcă înapoi în zona ta de origine, poți petrece următoarele patru luni gândindu-te la viața pe care vrei să o construiești pentru tine și pentru cei dragi. Indiferent dacă intenția ta este redecorarea, mutarea sau atenuarea tensiunilor de lungă durată dintre rude, acum poți să visezi cel mai bun plan posibil pentru a-ți atinge – și, eventual, chiar depăși – obiectivul. Această perioadă se pretează, de asemenea, să-ți îngrijești lumea emoțională interioară mai mult decât de obicei, așa că este bine să acorzi prioritate terapiei, meditației sau oricărei alte practici care te-ar ajuta să treci prin vechile răni și tipare, ajungând la mai multă bucurie și împlinire, womansworld.com.

 

Subiecte în articol: jupiter retrograd gemeni
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri