Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis, întrebat despre un candidat comun la prezidențiale al coaliției: Nu e corect să spun

Iohannis, întrebat despre un candidat comun la prezidențiale al coaliției: Nu e corect să spun

de Redacția Jurnalul    |   

Întrebat marți, la Riga, dacă PSD și PNL ar trebui să meargă ca alianță la parlamentare și cu candidat comun la prezidențiale, președintele Klaus Iohannis a spus că această chestiune trebuie lămurită în interiorul coaliției.

Președintele a fost întrebat marți la Riga dacă PSD și PNL ar trebui să meargă ca alianță și la parlamentare și să aibă candidat comun la prezidențiale.

„Este aceasta o chestiune care trebuie lămurită în interiorul coaliției. Dacă aș avea o opinie nu cred că ar fi corect să o spun public”, a spus președintele.

Există premisele unei alianțe cu PNL la următoarele alegeri, dar e foarte puțin probabil ca PSD să renunțe la candidat pe prezidențiale, a spus, luni, liderul PSD, Marcel Ciolacu.

„Din punctul meu de vedere, când o alianță electorală are cu 5 în față, e un semnal puternic transmis de români că au încredere în această alianță. Cu adevărat, sunt toate premisele a se crea o alianță politică, dar vom vedea decizia pentru că toți politicienii decid”, spune Marcel Ciolacu.

El apreciază că PSD a câștigat alegerile de duminică.

„Dacă facem o alianță politică, asta înseamnă că avem un candidat comun pentru funcția de președinte și listă comună la parlamentare, în decembrie. PSD, momentan, a câștigat alegerile. E foarte puțin probabil ca PSD să renunțe la candidat (la președinție - n.r.), ținând cont că chiar le-a câștigat”, încheie Ciolacu.

Liderii liberali spun că PNL trebuie să aibă candidat la alegerile prezidențiale.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: klaus iohannis candidat comun
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri