Jurnalul.ro Ştiri Observator Iohannis, la ONU: Trebuie să accelerăm demersurile pentru menținerea obiectivului de 1,5 ℃

Iohannis, la ONU: Trebuie să accelerăm demersurile pentru menținerea obiectivului de 1,5 ℃

de Redacția Jurnalul    |   

În cadrul ONU, Klaus Iohannis a vorbit despre schimbările climatice, în contextul tot mai multor incendii de vegetație și inundații. „România sprijină o abordare integrată a problematicilor legate de climă și de securitate în cadrul sistemului ONU”, a spus președintele.

Președintele Klaus Iohannis a spus, în cadrul dezbaterilor generale ale celei de-a 79-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, că este nevoie de cooperarea internațională în domeniul protecției civile, amintind de nevoia gestionării situațiilor de urgență.

În discursul său, Iohannis a menționat că România participă activ la exerciții, proiecte și acțiuni de intervenție la nivel global, în special pentru limitarea impactului incendiilor de vegetație.

„Sistemul ONU este esențial pentru a integra eforturile noastre și a crea sinergii”, a declarat Iohannis, adăugând că „sistemul ONU este esențial pentru a integra eforturile noastre și pentru a crea sinergii. Trebuie să accelerăm demersurile noastre pentru a menține obiectivul de 1,5 ℃”

„Și, întrucât schimbările climatice sunt un multiplicator de amenințări, România sprijină o abordare integrată a problematicilor legate de climă și de securitate în cadrul sistemului ONU. Tranziția verde include și tranziția energetică, asigurând în același timp securitatea energetică, ca un important reper de dezvoltare”, a mai spus președintele.

 

Subiecte în articol: klaus iohannis ONU schimbari
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri