Începând cu sfârșitul lunii august, profită să culegi fructe de cătină albă sau să le cumperi ori de câte ori ai ocazia. Sunt o sursă extraordinară de vitamina C, E și A, exact ce ai nevoie pentru a-ți fortifica organismul la început de toamnă, scrie ziarulring.ro.
Sucul de cătină susține activitatea ficatului
Pentru a crește capacitatea de apărare a organismului, pentru a preveni bolile de ficat și pentru a scăpa în timp mai scurt de o enterocolită cum este cea de fermentație, bea suc de cătină preparat în casă.
Ca să faci suc proaspăt de cătină, este nevoie să zdrobești boabele cu o lingură de lemn, într-un vas de porţelan, până obții o pastă. Cel mai bine ar fi s-o consumi imediat. Dacă nu este posibil sau ai o cantitate prea mare de suc la final, pune-l într-un recipient închis la culoare, la frigider și bea-l în câteva zile. O altă variantă este să-l congelezi în recipient de plastic. În caz contrar, se oxidează și-și pierde din proprietățile nutritive.