Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: Alianța Forțelor de Dreapta va sprijini referendumurile inițiate de Nicușor Dan

Orban: Alianța Forțelor de Dreapta va sprijini referendumurile inițiate de Nicușor Dan

de Redacția Jurnalul    |   

Alianța Forțelor de Dreapta va sprijini referendumurile inițiate de Nicușor Dan, anunță liderul partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban

„Pot să vă anunț de pe acum că Alianța Forțelor de Dreapta va sprijini referendum-ul inițiat de Nicușor Dan. De fapt, cele două referendum-uri, atât referendum-ul privind bugetul Capitalei să fie distribuit de Consiliul General, cât și referendum-ul privitor la urbanism și anume la obiectivul de a face ordine în documentațiile de urbanism și în autorizațiile de construcție la nivelul Bucureștiului”, spune Ludovic Orban.

El spune că joi, de la ora 10.00, va avea o întâlnire cu primarul general, Nicușor Dan, în care vor fi discutate toate cele 20 de puncte pe care le-a propus Nicușor Dan pentru București.

„În mod evident, vom decide clar susținerea acestor proiecte pe București”, încheie Orban.

Primarul general Nicușor Dan anunța, marți, că a convocat ședința Consiliului General al Municipiului București (CGMB) pentru data de 21 octombrie, pentru două proiecte privind referendumul din Capitală.

Ședința CGMB a fost convocată de primarul general pentru luni, 21 octombrie, de la ora 10.00. Pe Ordinea de Zi se regăsesc cele două proiecte privind consultarea cetățenilor Bucureștiului prin referendum.

„Dacă aceste hotărâri vor fi aprobate de consilierii generali, referendumul va avea loc pe 24 noiembrie, simultan cu primul tur al alegerilor prezidențiale. Cele două întrebări la care îi invit pe bucureșteni să se pronunțe prin „DA” sau „NU” sunt următoarele: 1.⁠ ⁠Sunteți de acord ca repartizarea între Primăria Municipiului București și Primăriile de Sector a impozitelor pe venit și a taxelor și impozitelor locale colectate de la bucureșteni să fie aprobată de către Consiliul General al Municipiului București? 2.⁠ ⁠Sunteți de acord ca Primarul General al Municipiului București să emită Autorizațiile de Construire pe întreg teritoriul administrativ al orașului?”, spune, pe Facebook, Nicușor Dan.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: ludovic orban nicusor dan referendumuri
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri