Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Record de miliardari pe planetă. Taylor Swift, pe lista bogaților lumii

Record de miliardari pe planetă. Taylor Swift, pe lista bogaților lumii

de Redacția Jurnalul    |   

Există mai mulți miliardari ca niciodată. În lume există 2.781 de persoane cu averi care depășesc 1 miliard de dolari, o creștere de 141 față de 2023, potrivit clasamentului realizat de Forbes, cu Taylor Swift printre cei care au intrat pe listă, scrie The Guardian.

De asemenea, miliardarii au o avere colectivă mai mare ca niciodată, cu active estimate la 14,2 mld. dolari, o creștere de 2 mld. dolari față de 2023 și mai mult decât PIB-ul oricărei țări, cu excepția SUA și a Chinei.

Averea colectivă a miliardarilor a crescut cu 120% în ultimul deceniu.

„A fost un an uimitor pentru cei mai bogați oameni din lume, cu mai mulți miliardari decât oricând înainte", a declarat Chase Peterson-Withorn, editor Forbes.

Militanții pentru egalitate au declarat că „averea uluitoare" acumulată de super-bogați ar trebui să ducă la eforturi urgente „pentru a răspândi această bogăție în mod mai egal, proporțional și eficient".

Taylor Swift este unul dintre cei 265 de nou-veniți care figurează pe lista Forbes din acest an. Swift, în vârstă de 34 de ani, a ajuns la această bornă cu o avere estimată la 1,1 miliarde de dolari, în urma turneului său Eras și a concertului său cinematografic care a bătut recorduri.

Cea mai bogată persoană de pe planetă este Bernard Arnault, proprietarul majoritar al conglomeratului de bunuri de lux LVMH, a cărui avere, potrivit Forbes, a crescut cu 10%, ajungând la 233 de miliarde de dolari. Elon Musk se află pe locul al doilea, cu 195 de miliarde de dolari, o creștere de 8% față de anul trecut.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: Taylor Swift, record miliardari
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri