Jurnalul.ro Cultură Muzica Madonna sprijină financiar un proiect promovat de parcul arheologic Pompei

Madonna sprijină financiar un proiect promovat de parcul arheologic Pompei

de Redacția Jurnalul    |   

Starul pop Madonna a vizitat vineri seara Pompei, întâlnindu-se cu un grup de adolescenţi şi copii care participă la proiectul "Visez să zbor" (Sogno di Volare), promovat de parcul arheologic cu scopul de a implica comunitatea locală în viaţa culturală a sitului din patrimoniul mondial UNESCO, informează agenţia italiană de presă ANSA.

Starul pop, care vizitează zona pentru a-şi marca cea de-a 66-a aniversare, a decis să sprijine proiectul, care are un cost anual de 250.000 de euro, au declarat surse din parcul arheologic. Întregul sezon 2024/2025 a fost finanţat prin intermediul fundaţiei sale Ray of Light.

Ajuns la cea de-a patra ediţie, proiectul implică tinerii în punerea în scenă a unui spectacol de teatru clasic la Teatrul Mare din Pompei. Se urmăreşte astfel sprijinirea şi promovarea tinerilor din regiunea Pompei (sudul Italiei, regiunea Campania), care se confruntă cu o rată relativ ridicată a abandonului şcolar, cu şomajul în rândul tinerilor şi migraţia.

Madonna a vizitat situl împreună cu directorul acestuia, Gabriel Zuchtriegel, şi anturajul său format din aproximativ 30 de persoane. Oraşul a fost îngropat de erupţia Muntelui Vezuviu în anul 79 d.Hr.

Madonna se află în Italia de o săptămână, începând cu o excursie la Portofino, ca invitată a designerilor Domenico Dolce şi Stefano Gabbana, de la casa de modă Dolce & Gabbana.

Madonna, ai cărei strămoşi provin din regiunea Abruzzo de la Marea Adriatică şi au emigrat în SUA, şi-a petrecut adesea vacanţele în Italia, scrie DPA.

AGERPRES

Subiecte în articol: madonna parc arheologic pompei
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri