Jurnalul.ro Ştiri Observator MAE protestează față de violarea spațiului aerian al României

MAE protestează față de violarea spațiului aerian al României

de Redacția Jurnalul    |   

Ministerul Afacerilor Externe protestează față de violarea spaţiului aerian al României, după ce duminică dimineața o dronă a fost urmărită de sistemul radar în spațiul aerian național și există probabilitatea unei alte zone de impact pe teritoriul național.

„În contextul identificării și urmăririi de către sistemul de supraveghere radar, în dimineața zilei de 8 septembrie 2024, în proximitatea frontierei cu România, a unei drone care a evoluat în spațiul aerian național și care a părăsit teritoriul național spre Ucraina, precum și, respectiv, existând probabilitatea unei alte zone de impact pe teritoriul național, Ministerul Afacerilor Externe reiterează protestul ferm față de violarea, din nou, a spaţiului aerian al României”, a transmis MAE.

Ministerul solicită categoric încetarea atacurilor repetate împotriva populației și a infrastructurii civile ucrainene și a „escaladării iresponsabile de către Federația Rusă a situației de securitate inclusiv la frontiera dintre România și Ucraina”.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe cere respectarea normelor de drept internațional, inclusiv a inviolabilității spațiului aerian al României și reiterează condamnarea puternicǎ a acestor atacuri ilegale.

MAE anunță că a informat și se coordonează cu ceilalți aliați și cu structurile NATO asupra evoluțiilor de la frontiera dintre România și Ucraina, inclusiv asupra incidentului de duminică dimineața.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: mae protest incalcare spatiu aerian Rusia
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri