Jurnalul.ro Timp liber Culinar Mâncare de mazăre cu piept de pui şi mărar

Mâncare de mazăre cu piept de pui şi mărar

Această reţetă are iz de copilărie este una dintre mâncărurile care mă duce cu gândul la vacanţele petrecute la ţară la bunici.

Pentru această mâncare avem nevoie de următoarele ingrediente:

1 kg de piept de pui cu piele şi os

1 kg de mazăre congelată

2 cepe mari

2 legături de mărar

1 litru de suc de roşii

ulei, sare, piper

Într-o oala mai mare punem apă la fiert pentru mazăre. Dacă mazărea este prefiartă aceasta va fi gata în aproximativ 6-8 minute.

Între timp scoatem piepţii de pe os după care desfacem pielea de pe carne. Carnea o tăiem în cuburi iar pielea o tăiem fâşii.

Curăţăm ceapa şi o tocăm julien. Într-o tigaie mare punem pielea de pui să se prăjească şi să lase grăsimea. Mai punem un pic de ulei şi punem ceapa la călit vreun 1 minut după care adăugăm carnea de pui, sare, piper şi acoperim şi ţinem pe foc vreo 20 de minute până când carnea s-a pătruns.

După ce mazărea s-a fiert scurgem apa iar în aceeaşi oală răsturnăm carnea şi turnăm sucul de roşii. Amestecăm şi mai ţinem totul la foc aproximativ 15-20 de minute fiind atenţi ca sosul să nu scadă prea mult.

Spălăm şi tocăm mărarul pe care il punem peste mâncare, amestecăm şi stingem focul.

Poftă bună!

Subiecte în articol: mancare de mazare cu pui
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri