Jurnalul.ro Ştiri Educatie Două medalii de argint și două de brinz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete

Două medalii de argint și două de brinz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete

de Redacția Jurnalul    |   

Două eleve au fost medaliate cu argint și două cu bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete (EGOI) de la Veldhoven, Olanda. Iulia Morariu reușește să doboare recordul de cea mai tânără elevă medaliată în cadrul acestei competiții.

A patra ediție a Olimpiadei Europene de Informatică pentru Fete (EGOI), competiție desfășurată la Veldhoven, în Olanda, se desfășoară în perioada 21-27 iulie.

Ana-Maria Petcu, clasa a XI-a, de la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu”, București, și Ioana Mihaela Pașca, clasa a XI-a, la Liceul Teoretic „Avram Iancu”, Brad, au obținut câte o medalie de argint, iar Iulia-Ela Morariu, clasa a VII-a, la Colegiul Național „Emil Racoviță”, din Cluj-Napoca, și Elisa Ipate, clasa a XI-a, la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică, București, au obținut câte o medalie de bronz.

„Rezultatele sunt cu atât mai meritorii cu cât ele se află la prima participare la o competiție internațională, ca reprezentante ale echipei naționale. Totodată, eleva Iulia Morariu reușește să doboare recordul de cea mai tânără elevă medaliată în cadrul acestei competiții, de-a lungul celor 4 ediții. Astfel, România reușește menținerea pe poziția a IV-a în clasamentul european all time, cu un total de 13 medalii (3 de aur, 7 de argint și 3 de bronz)”, arată Ministerul Educației, pe Facebook.

La această ediție au participat 195 de concurente din 57 de țări, dintre care 22 de pe alte continente.

Echipa a fost coordonată de reprezentanții Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI) care a asigurat selecția și pregătirea loturilor reprezentative: Daniela Lica, Centrul Județean de Excelență Prahova, Ploiești și Mihaela Cismaru, Universitatea din Craiova.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: medalii olimpiada informatica
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri