Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Metoda eficientă de adormire a copilului. Tehnica pentru un somn odihnitor

Metoda eficientă de adormire a copilului. Tehnica pentru un somn odihnitor

de Redacția Jurnalul    |   

Somnul este vital pentru sănătatea copilului însă de multe ori reprezintă o provocare pentru părinți.

Specialiștii în parenting au analizat mai multe tehnici de adormire a copilului. Jurnalista britanică Helen Russell  a observat care este cea mai bună tehnică pentru a-l pune pe cel mic la somn.

Ea a mers într-o vacanță în Danemarca și a văzut mai multe șiruri de cărucioare pentru copii lăsate în aer liber.

Fiecare cărucior avea  un copil care dormea. Russel a vorbit cu mai mulți specialiști în parenting, iar aceștia au concluzionat că aceasta ar putea fi cea mai bună metodă prin care îi poți oferi micuțului un somn odihnitor.

Copiii erau puși în hamuri speciale în interiorul cărucioarelor. În felul acesta părinții se asigurau că micuții nu puteau să iasă din cărucior în eventualitatea unui accident.

Părinții sunt întotdeauna în apropierea cărucioarelor, deși ei stau înăuntru și copii dorm afară. 

Metoda din țările nordice

Practica este comună în țările nordice. A fost susținută de Emily Picker, medic pediatru, ale cărei învățături au fost introduse și în SUA.

Specialiștii în parenting spun că este cea mai bună metodă pentru un somn de calitate. 

Copiii sunt îmbrăcați în haine de grosimi diferite,în mai multe straturi.  Aceștia poartă și mănuși speciale și au alte accesori care să-i protejeze de frig.

Căruciorul este lăsat în locuri ferite de vântul puternic sau de alte pericole.

Beneficiile somnului în aer liber

Specialiștii spun că există multe beneficii ale somnului în aer liber. Există șanse reduse ca cel mic să se îmbolnăvească de o boală respiratorie, spre deosebire de copiii care dorm în interior. EI luptă mult mai ușor cu virozele de sezon.

Expunerea la lumina naturală și la aer proaspăt promovează somnul de calitate.

Această expunere l-ar putea ajuta pe copil să mențină un ritm cardiac regulat, potrivit HuffPost.

Totodată, bebelușii adorm mai repede și mai mult atunci când dorm afară.

Copiii se obișnuiesc să doarmă indiferent de zgomotul de fundal. 

Bebelușii pot adomri destul de ușor într-un cărucior dar pe măsură ce aceștia cresc, vor avea nevoie de un ambient mult mai liniștit pentru un somn de calitate.

Medicii îi sfătuiesc părinții să fie atenți la locul în care aleg să amplaseze căruciorul. Dacă ese lăsat la soare acoperit cu pături, acestea poate bloca lumina și crește temperatura celui mic. Căruciorul trebuie așezat într-o zonă răcoroasă dar nu trebuie să fie acoperit pentru a nu împiedica fluxul de aer.

Părinții nu trebuie să uite că nevoia de somn a unui copil se schimbă foarte repede în primii ani din viață.

După primele 4 luni, somnul în timpul zilei începe să devină organizat. Părinții trebuie să stabilească o rutină de somn pentru cel mic pentru a-l ajuta să se dezvolte armonios.

Îngrijorarea părinților rămâne legată de răceli. Autoritățile daneze recomandă ca cei mici să nu fie lăsați să doarmă afară dacă temperatura este de - 10 grade Celsius, notează Parents.com., citat de deparinti.ro.

Subiecte în articol: copil adormire somn
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri