Jurnalul.ro Cultură Micro-stagiune de toamnă cu trei premiere independente la Teatrelli

Micro-stagiune de toamnă cu trei premiere independente la Teatrelli

de Magdalena Popa Buluc    |   

Toamna aceasta, Teatrelli găzduiește o serie de premiere independente, în cadrul programului „Spectacole independente în premieră”.

SEP 15, 2024

RETRO REC

Deschidem stagiunea de spectacole găzduite cu RETRO REC - O instalație de sunet cu intervenții performative de / cu Simona Dabija & Vlaicu Golcea. Performace-ul este programat în 26 și 27 septembrie şi pe 3 şi 4 octombrie, cu câte două reprezentații pe zi, de la 19:00 și 20:00.

RETRO REC este un proiect interdisciplinar care documentează istoria orală a culturii de clubbing şi petrecere a timpului liber din Bucureşti, adresând exploratoriu ultimii 60 de ani.

Instalația integrează creativ echipamente audio vechi pentru a crea o experiență sonoră ce reflectă schimbările sociale și culturale ale orașului. Intervențiile performative ale coregrafei completează peisajul sonor cu pasaje coregrafice și ritmice documentare care oferă o experiență multisenzorială și interoghează relația dintre corp, sunet, spațiu și identitate comunitară.

Pentru cei care nu pot participa la performance, instalația de sunet, creată de compozitorul și muzicianul Vlaicu Golcea, va fi expusă în holul Teatrelli. Instalația poate fi vizitată în zilele de 28 & 29 septembrie (orele 12:00 - 16:00) și 1 & 2 octombrie (orele 16:00 - 19:30), iar intrarea este liberă.

ORFANI de Dennis Kelly

Luna octombrie începe cu premiera spectacolului „Orfani” de Dennis Kelly, în regia Laurei Ducu, programată în zilele de 1 şi 2 octombrie, de la ora 19:00. Textul publicat în 2009 de autorul londonez Dennis Kelly explorează violenţa în mediile urbane, în ceea ce LiterNet a numit „Crimă şi pedeapsă la colţul străzii”. Din distribuția spectacolului fac parte Iulia Alexandra Neacșu, Șerban Ghilvaci și Robert Oprea.

Oamenii buni fac uneori alegeri greșite. Iar oamenii răi fac uneori și alegeri corecte. Granița dintre bine și rău poate deveni uneori foarte dificil de distins, intențiile bune și valorile morale pot fi ușor pervertite de frică, discriminare și traumă. Despre dansul complex dintre toate acestea este spectacolul care, la final, sper să arunce o rază de lumină către ceea ce rămâne cu adevărat important, la finalul unei nopți lungi și negre.

AȘTEPTÂNDU-L PE ULISE

Micro-stagiunea premierelor independente la Teatrelli se încheie cu „Așteptându-l pe Ulise”, un spectacol-concert după „Odiseea” lui Homer, cu două reprezentații în 9 și 10 octombrie, de la ora 19:00. O poveste transformată în muzică de Cristina Juncu, Alexandros Raptis, Sebastian Marina și Eliza Păuna.

Războiul s-a terminat și Ulise, autorul șmecheriei cu calul troian, care a asigurat câștigul grecilor, pornește spre Ithaca. Povestea reîntoarcerii sale acasă pe marea învolburată, ajutat, dar și încurcat de zei și de diverse reprezentante ale sexului frumos, a dat un nume tuturor poveștilor cu rătăciri prin lume ce i-au urmat: o odisee.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri