Jurnalul.ro Sport Sporturi Monica Niculescu, învinsă în turul al doilea la Beijing

Monica Niculescu, învinsă în turul al doilea la Beijing

Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu a fost învinsă de chinezoaica Shuai Peng cu 6-3, 6-2, miercuri, în runda a doua a turneului WTA de la Beijing (China), dotat cu premii totale de 6.381.679 dolari.

Monica (30 ani, 65 WTA) a cedat după o oră şi 38 minute în faţa unei favorite a gazdelor, Peng (31 ani, 25 WTA).

Niculescu a început destul de bine, cu break, iar apoi a avut 2-1, dar primele patru ghemuri au însemnat tot atâtea break-uri. Peng a fost prima care şi-a făcut serviciul (3-2) şi s-a desprins apoi la 4-2, încheind primul act cu 6-3.

Chinezoaica a câştigat contra serviciului la debutul în setul al doilea, dar Niculescu a făcut rebreak (1-1), însă au urmat patru ghemuri la rând luate de Peng, care s-a desprins la 5-1.

Niculescu a avut un procentaj foarte bun la primul serviciu pus în teren (79%), dar procentaje slabe la punctele făcute cu ambele servicii (37% la primul şi 30% la al doilea). A salvat doar una din cele 8 mingi de break pe serviciul său.

Scorul meciurilor directe este acum egal, 3-3, Monica impunându-se în precedenta confruntare, anul trecut, la Miami, 6-1, 3-6, 6-0.

Românca va primi 34.744 dolari şi 65 de puncte WTA pentru participare, dar va continua la dublu, unde are, tot miercuri, meci în optimi alături de taiwaneza Su-Wei Hsieh, împotriva principalelor favorite, Yung-Jan Chan (Taiwan)/Martina Hingis (Elveţia).

Tot miercuri, în optimi la simplu, Simona Halep o întâlneşte pe rusoaica Maria Şarapova. Joi, Sorana Cîrstea va juca în optimi contra cehoaicei Karolina Pliskova.
www.agerpres.ro

Subiecte în articol: monica niculescu
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri