Jurnalul.ro Cultură Muzica Muzeul de ceară din Dublin retrage figura lui Sinéad O'Connor ca să facă alta

Muzeul de ceară din Dublin retrage figura lui Sinéad O'Connor ca să facă alta

de Redacția Jurnalul    |   

Muzeul Național de Ceară din Dublin este „angajat” să creeze o nouă figură de ceară a cântăreței irlandeze Sinéad O'Connor, după o reacție publică negativă, potrivit BBC.

Acest lucru se întâmplă după ce muzeul a dezvăluit o figură de ceară a regretatei cântărețe și activiste pentru a coincide cu aniversarea unui an de la moartea sa.

O'Connor a fost găsită moartă la vârsta de 56 de ani în locuința sa din sudul Londrei în iulie anul trecut.

Figura a fost dezvăluită joi ca un omagiu adus cântăreței, dar muzeul a declarat acum că va fi îndepărtată pentru a crea „o reprezentare mai exactă”.

Printre cei care au criticat figura originală s-a numărat și fratele lui O'Connor, John. El a declarat că a fost șocat când a văzut prima dată figura de ceară online și a spus că era „nepotrivită”.

„Nu semăna deloc cu ea și mi s-a părut hidoasă”, a declarat el vineri la emisiunea Liveline a postului de radio irlandez RTÉ.

El a adăugat că figura arăta „între un manechin și ceva din Thunderbirds”.

Muzeul a declarat: „Ca răspuns la feedback-ul publicului cu privire la figura de ceară, recunoaștem că reprezentarea actuală nu a îndeplinit standardele noastre înalte sau așteptările fanilor devotați ai lui Sinéad. Am ascultat cu atenție reacțiile și suntem de acord că figura nu surprinde pe deplin prezența și esența unică a lui Sinéad, așa cum ne-am propus”.

Muzeul a declarat că impactul lui O'Connor asupra muzicii este „incomensurabil”, iar scopul său a fost să o onoreze pe regretata cântăreață în „cel mai potrivit și respectuos mod”.

„Având în vedere acest lucru, ne-am angajat să creăm o nouă figură de ceară care să reflecte mai bine adevăratul spirit și imaginea iconică a lui Sinéad O'Connor”, a adăugat muzeul.

„Echipa noastră de artiști calificați va începe acest proiect imediat, asigurându-se că fiecare detaliu este meticulos creat pentru a celebra moștenirea ei în mod corespunzător”.

Acesta a declarat că muzeul așteaptă cu nerăbdare să dezvăluie o nouă figură care o „onorează cu adevărat” O'Connor și „impactul său extraordinar”.

Sinéad Marie Bernadette O'Connor s-a născut la 8 decembrie 1966 în suburbia înstărită Glenageary din Dublin.

Albumul ei de debut din 1987, The Lion and the Cobra, a avut un succes fulminant, aducându-i O'Connor o nominalizare la Grammy pentru cea mai bună interpretare vocală feminină rock.

Însă single-ul Nothing Compares 2 U, cover după Prince din 1990, a catapultat-o spre faima mondială.

O'Connor a vorbit deschis despre subiecte precum religia, drepturile femeilor și rasismul.

În 1992, ea a rupt o fotografie a Papei Ioan Paul al II-lea în timp ce cânta la emisiunea de televiziune americană Saturday Night Live, în semn de protest față de abuzurile sexuale asupra copiilor în Biserica Catolică.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: sinead o'connor muzeul ceara
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri