Jurnalul.ro Ştiri Locale Neversea aduce schimbări majore în traficul din Constanța

Neversea aduce schimbări majore în traficul din Constanța

de Redacția Jurnalul    |   

Constanța se pregătește pentru festivalul Neversea, care va avea loc între 4 și 7 iulie. Evenimentul va aduce schimbări importante în traficul din oraș. Poliția va închide mai multe străzi în centrul orașului și în zona portului. Vor fi puse bariere pe plajă și în mai multe intersecții importante.

În perioada 4 - 7 iulie, accesul pe plajă va fi restricționat prin intermediul barierelor de acces amplasate la intersecția str. Salonic cu str. Yokohama și str. Belvedere, precum și la capătul str. Marinei, restricțiile realizându-se prin intermediul firmei de pază și al organizatorilor.

De asemenea, pentru desfășurarea în condiții de fluență și siguranță a traficului rutier, Poliția Rutieră va institui restricții de circulație auto în următoarele intersecții:

1. prelungirea strada Traian cu Valea Portului
2. Poarta 1 – Port (zona „sens giratoriu”)
3. strada Termele Romane cu b-dul. Elisabeta (zona Poarta 1 Port); în funcție de valorile de trafic și situația operativă, se va institui restricția la intersecția tip sens giratoriu strada Traian cu strada termele Romane
4. strada Traian cu bulevardul Tomis
5. strada Negru Vodă cu strada Ecaterina Varga
6. strada Negru Vodă cu strada Mircea cel Bătrân
7. strada Mircea cel Bătrân cu strada Smârdan
8. strada Mircea cel Bătrân cu strada Decebal
9. strada Mircea cel Bătrân cu strada Eroilor
10. strada Bucovina cu strada Eroilor
11. strada Marinei segmentul cuprins între Tomis Marina Management și bariera de acces pe Plaja Modern.

Totodată, se vor introduce următoarele măsuri:

- în perioada 04-05.07.2024, în intervalul orar 16:00-06:00 se vor impune restricții de circulație pe Str. Termele Romane între Str. Traian și sensul giratoriu de la Poarta 1 Port cu mențiunea faptului că, în funcție de valorile de trafic, circulația poate fi restricționată fără un anunț în prealabil

- începând cu data de 06.07.2024,ora 06:00 și până pe data de 08 iulie 2024, ora 06:00 vor fi impuse restricții de circulație de la sensul giratoriu Poarta 2

Parcarea situată la Plaja Modern va fi restricționată în perioada 27 iunie -14 iulie 2024 după cum urmează:

- în perioada 27 iunie – 14 iulie 2024 – 200 mp

- în perioada 2 - 8 iulie 2024 – integral.

Aceasta va deservi ca zona administrativă pentru amenajarea zonei de eveniment și eliberarea spațiului evenimentului după finalizarea acestuia.

Parcarea autovehiculelor pe bulevardul Elisabeta va fi interzisă în perioada 4 - 9 iulie 2024.

În perioada 4 - 7 iulie, aprovizionarea agenților economici ce își desfășoară activitatea de la Str. Yokohama – drumul tehnologic – Port Tomis va fi permisă zilnic, în intervalul orar 08:00-12:00.

În perioada 4 iulie, ora 6.00 - 8 iulie, ora 8.00, locurile de parcare situate pe Str. Mircea cel Bătrân, între str. Negru Vodă și Bd Ferdinand își vor schimba destinația, devenind astfel stație de taxi.

De asemenea, se va interzice accesul taxiurilor, mijloacelor de transport particular (autoturisme, microbuze, maxi-taxi) în interiorul perimetrului de siguranță cu excepția autobuzelor CT BUS autorizate să efectueze transport public.

Pentru a trece de filtrele instituite de autorități, riveranii trebuie să prezinte fie un act de identitate, un contract de comodat sau unul de închiriere care să ateste domiciliul în zona peninsulară.

Cei care nu pot face dovada domiciliului în perimetrul închis de autorități sunt rugați să se prezinte cu orice act care dovedește rezidența în Zona Peninsulara la punctul de acreditări marcat pe plaja Neversea pentru a ridica permisul de acces.

Programul mijloacelor de transport în comun din perioada 4-7 iulie va fi următorul:

- Pe toate liniile cuprinse în programul de transport se va circula în program normal de L-V 05:15-23:00, pe 04 și 05 iulie, respectiv in program de S-D 05:45-23:00, pe 06 și 07 iulie, cu excepția liniilor 42,48,44,51 și 101 care își vor prelungi traseul pana în Portul Turistic Tomis, pe toată perioada festivalului (4 zile)

- linia City Tour - denumita și Neversea se va suplimenta cu un număr de 5 autobuze neetajate, pentru a asigura o linie dedicata, cu traseu modificat doar pe perioada nopții, după cum urmează:
- acestea vor circula în intervalul 21:00 - 06:00 , pe relația: Stațiunea Mamaia (Hotel Caraiman), B-dul Mamaia, B-dul Tomis, Str. Traian, Poarta 2 Port, Str. Termele Romane, B-dul Regina Elisabeta, Str. Remus Opreanu, Port Tomis , iar retur: Str. Remus Opreanu, Port Tomis, B-dul Regina Elisabeta, Str. Termele Romane, Str. Traian, Str. Negru Vodă,Str Mircea cel Bătrân, B-dul Mamaia, Stațiunea Mamaia (Hotel Caraiman). Acestea vor avea prima plecare din Capăt de Linie Caraiman și Portul Tomis la ora 21:00 și ultima plecare din Capăt de Linie Caraiman și Portul Tomis la ora 06:00 la un interval de 16 min, iar pe traseul parcurs vor face legătura cu toate cele 4 linii de noapte

- linia City Tour, operata pe timpul zilei doar de autobuzele etajate va avea ultima plecare din Capăt de Linie Gara la 19:25 și din Caraiman la 20:55

- Liniile de noapte N2-43, N5-40, N100M și N102 vor fi deservite de 11 autobuze, cu program de la ora 23:30 la 5:30 și vor circula la un interval de 30 min.

- În Portul Turistic Tomis, în stația liniei CiTy TOUR, va fi amenajat un punct de lucru (dispecerat) cu un autobuz, unde va fi în permanență un dispecer, care va monitoriza sosirile și plecările autobuzelor.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: neversea constanta
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri