Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicolae Ciucă felicită canotoarele României din barca de 8+1 care au câştigat aurul olimpic

Nicolae Ciucă felicită canotoarele României din barca de 8+1 care au câştigat aurul olimpic

de Redacția Jurnalul    |   

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a felicitat sâmbătă sportivele României care au câştigat medalia de aur la 8+1 feminin, la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce au dominat finala probei regine a canotajului.


"Încă o medalie de aur pentru România, astăzi, la Jocurile Olimpice de la Paris. Barca de 8+1 a României ne-a adus aurul olimpic la proba feminină, după 20 de ani! O cursă dominată clar de fetele noastre încă de la început. Felicitări sportivelor şi antrenorilor! Întreaga Românie vă felicită şi vă mulţumeşte", a scris Nicolae Ciucă, pe pagina sa de Facebook.

România, în formula Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu, s-a impus cu timpul de 5 min 54 sec 39/100, terminând cu mai mult de o barcă avans faţă de Canada (Jessica Sevick, Caileigh Filmer, Maya Meschkuleit, Kasia Gruchala-Wesierski, Avalon Wasteneys, Sydney Payne, Kristina Walker, Abby Dent, Kristen Kit), campioana olimpică en titre, înregistrată cu 5 min 58 sec 84/100.

Ultima medalie olimpică a României în această probă - bronz - data din 2016, de la Rio.

Canotajul are acum cinci medalii la JO 2024, două de aur şi trei de argint.

AGERPRES

Subiecte în articol: nicolae ciuca canotoare aur olimpic
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri