Jurnalul.ro Sport eXtrasport Despărțire emoționantă între rivali. Djokovic i-a adus un omagiu lui Nadal

Despărțire emoționantă între rivali. Djokovic i-a adus un omagiu lui Nadal

de Redacția Jurnalul    |   

Jucătorul sârb Novak Djokovic i-a adus un omagiu lui Rafael Nadal, care şi-a anunţat retragerea din activitate în luna noiembrie, sâmbătă, cu ocazia turneului demonstrativ de tenis de la Riad, unde l-a întâlnit şi învins "pentru ultima oară pe cel mai mare rival" al său, relatează AFP.

"Nu părăsi tenisul, prietene", i-a spus pe teren Djokovic (37 ani), numărul 4 mondial şi deţinătorul recordului de victorii de Mare Şlem (24), legendei spaniole de 38 de ani, după ce l-a învins cu 6-2, 7-6 (7/5).

Cei doi jucători, care formau împreună cu elveţianul Roger Federer faimosul "Big Three" din tenisul mondial, s-au întâlnit de 60 de ori în circuitul principal înaintea acestui turneu demonstrativ, Djokovic conducând în confruntările lor cu 31 de victorii la 29.

"A fost o zi emoţionantă, o zi specială, întrucât a fost ultima oară când am jucat contra celui mai mare rival al meu, Nadal", a spus Djokovic în conferinţa de presă.

"L-am văzut pe Andy Murray retrăgându-se anul acesta la Wimbledon, pe Roger (Federer) în urmă cu câţiva ani. Iar acum Rafa. Este dificil să-i vezi plecând", a adăugat jucătorul sârb.

La rândul său, Nadal i-a mulţumit lui Djokovic pentru "incredibila rivalitate" şi "pentru toate momentele pe care le-am împărţit pe teren".

Jucătorul spaniol cu 22 de titluri de Mare Şlem, dintre care 14 la Roland Garros, a prevăzut să joace luna viitoare la Malaga faza finală a Cupei Davis (19-24 noiembrie), în urma căreia se va retrage din activitate.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

AGERPRES

Subiecte în articol: Novak Djokovic rafael nadal omagiu
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri