Jurnalul.ro Ştiri Justitie O nouă cerere de liberare condiţionată depusă de Ilie Carabulea, respinsă de Judecătoria Aiud

O nouă cerere de liberare condiţionată depusă de Ilie Carabulea, respinsă de Judecătoria Aiud

Judecătoria Aiud a respins marţi ca 'inadmisibilă' cererea de liberare condiţionată depusă de către omul de afaceri Ilie Carabulea, condamnat în iunie la cinci ani de închisoare în dosarul ASF-Carpatica, au declarat, pentru AGERPRES, reprezentanţi ai instanţei. 

'Respinge ca inadmisibilă cererea de liberare condiţionată a deţinutului Carabulea Ilie, aflat în Penitenciarul Aiud în executarea pedepsei de cinci ani închisoare', se arată în decizia Judecătoriei Aiud pronunţată marţi. 

Omul de afaceri poate depune contestaţie la Tribunalul Alba. 

Aceasta nu a fost prima cerere de liberare condiţionată formulată de către omul de afaceri. După ce Judecătoria Aiud i-a admis respectiva cerere, Tribunalul Alba a desfiinţat, în 25 septembrie, sentinţa atacată de procurori şi a respins propunerea Comisiei de liberări condiţionate din cadrul Penitenciarului Aiud privind liberarea condiţionată. Totodată, Tribunalul Alba a decis atunci că o nouă propunere de liberare condiţionată va putea fi făcută doar în primăvara anului viitor, după data de 25 martie. 

În 28 iunie 2017, Ilie Carabulea a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul ASF-Carpatica. Iniţial, la instanţa de fond, Curtea de Apel Bucureşti, Ilie Carabulea a primit şase ani şi şase luni de închisoare cu executare. 

El a fost trimis în judecată de DNA în aprilie 2014, pentru săvârşirea unor fapte de corupţie. Potrivit DNA, în 2012, Carpatica Asig, companie specializată în emiterea de poliţe de asigurări, în ponderea cărora cea mai mare proporţie o aveau asigurările tip RCA, avea o situaţie financiară precară şi necesita o infuzie de capital de circa 11.000.000 de euro. 

Începând cu mai 2013, Ilie Carabulea a constituit, conform procurorilor, un grup infracţional organizat, în scopul săvârşirii unor infracţiuni prin care se urmărea protejarea intereselor financiare ale Carpatica Asig.

Carabulea a mai fost încarcerat în Penitenciarul Aiud în 2012, pentru o jumătate de an, fiind liberat condiţionat înainte de expirarea duratei pedepsei de un an şi şase luni de închisoare primită pentru dare de mită şi cumpărare de influenţă. La vremea respectivă, o comisie constituită la nivelul Penitenciarului Aiud a aprobat propunerea ca Ilie Carabulea să poată fi liberat condiţionat, luându-se în calcul faptul că acesta a avut pe perioada detenţiei o bună purtare, nu a înregistrat abateri disciplinare şi a muncit în penitenciar, desfăşurând activităţi lucrative la biblioteca unităţii, de la distribuire de carte, la inventariere fonduri de carte. AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri