Jurnalul.ro Ştiri Externe Operațiuni ample de salvare, în zonele afectate de cutremure în Japonia

Operațiuni ample de salvare, în zonele afectate de cutremure în Japonia

de Redacția Jurnalul    |   

Operațiuni ample de salvare se desfășoară în regiunea din Japonia afectată de cutremure. Cel puțin 64 de oameni au murit, după cutremurul produs în prima zi a anului.

Prim-ministrul Fumio Kishida a declarat că serviciile de urgență au fost implicate într-o „cursă contra cronometru” pentru a salva supraviețuitorii.

„Am primit o mulțime de informații despre oameni care au nevoie de salvare și sunt oameni care așteaptă ajutor", a declarat Kishida, potrivit BBC.

El a mai spus că aproximativ 3.000 de salvatori încearcă să ajungă în anumite părți ale peninsulei Noto. Cercetarea făcută cu elicopterul a arătat multe incendii și daune importante la clădiri și la elementele de infrastructură. Orașul Wajima, în vârful nordic al regiunii Noto, a fost izolat de rutele terestre.

În orașul de coastă Suzu din prefectura Ishikawa, aproximativ 90% din case au fost „complet sau aproape complet distruse”, a declarat primarul Masushiro Izumiya pentru Kyodo.

Armata japoneză a împărțit provizii, inclusiv alimente, apă și pături pentru cei care au fost nevoiți să-și părăsească casele. Guvernul a anunțat că 57.360 de persoane au fost evacuate. Zeci de mii de mese sunt livrate în regiunea afectată.

Epicentrul cutremurului de 7,6 a fost peninsula Noto, în centrul Japoniei.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: japonia cutremure
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri