Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc face apel la ''o încetare a focului imediată'' în Siria

Papa Francisc face apel la ''o încetare a focului imediată'' în Siria

Papa Francisc a făcut apel miercuri la ''o încetare a focului imediată'' în Siria care să dureze ''cel puţin în timpul necesar'' pentru evacuarea civililor victime ale bombardamentelor, relatează AFP şi Reuters.


''Cu o dorinţă urgentă, îmi reînnoiesc apelul, implorând cu toate forţele mele responsabile de a se asigura o încetare a focului imediată, care să fie impusă şi respectată, cel puţin în timpul necesar pentru a permite evacuarea civililor, în primul rând a copiilor (...), prinşi încă sub bombardamente sângeroase'', a declarat Suveranul Pontif în faţa a zeci de mii de credincioşi în cursul audienţei generale săptămânale în Piaţa Sf. Petru.

Apelul Papei survine în contextul în care în bombardamentele asupra cartierelor rebele ale Alepului, cele mai violente din ultimele zile, s-au soldat marţi cu moartea a cel puţin 25 de civili, în timp ce cinci elevi şi-au pierdut viaţa într-un alt atac al rebelilor în sudul Siriei.

În plan diplomatic, comunitatea internaţională se arată în continuare incapabilă să se înţeleagă pentru a face să înceteze baia de sânge în cartierele rebele ale Alepului, unde trăiesc peste 250.000 de persoane, care sunt asediate de mai multe luni de zile.

Oraşul Alep a devenit un simbol al războiului care sfâşie Siria începând din martie 2011. Sute de persoane, în marea lor majoritate civili, şi-au pierdut viaţa în bombardamente deosebit de violente de la începerea, pe 22 septembrie, a unei ofensive a armatei siriene, susţinută de către Rusia.

Sursa: AGERPRES

Subiecte în articol: papa francisc siria
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri