Jurnalul.ro Ştiri Externe Statele Unite condamnă sprijinul militar pe care Iranul îl oferă Rusiei

Statele Unite condamnă sprijinul militar pe care Iranul îl oferă Rusiei

de Redacția Jurnalul    |   

Administraţia de la Washington a denunţat, vineri, sprijinul militar oferit de Iran Rusiei în contextul invaziei din Ucraina, pe fondul informaţiilor privind construirea unei fabrici de drone cu tehnologie iraniană pe teritoriul rus.

"Rusia primeşte materiale din Iran pentru a construi o uzină de drone pe teritoriul rus, iar complexul ar putea fi deplin operaţional la începutul anului viitor. Parteneriatul militar între Rusia şi Iran pare să se aprofundeze", a declarat vineri John Kirby, coordonatorul pentru Comunicare Strategică al Consiliului pentru Securitate Naţională de la Casa Albă, citat de cotidianul Le Monde.

"Noi vom continua să impunem sancţiuni împotriva actorilor implicaţi în transferul de echipamente militare iraniene spre Rusia pentru a fi utilizate în Ucraina", a subliniat John Kirby.

Conform serviciilor secrete americane, o uzină de fabricare a dronelor cu tehnologie iraniană este în curs de a fi construită în zona economică specială Alabuga, situată la aproaximativ 900 de kilometri est de Moscova.

"Rusia a utilizat drone iraniene în ultimele săptămâni pentru a ataca oraşul Kiev şi a teroriza populaţia, iar parteneriatul militar ruso-iranian pare să se intensifice", a subliniat John Kirby, potrivit CNN.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri