Jurnalul.ro Timp liber Casa Patru obiceiuri sănătoase de bază atunci când lucrezi de acasă

Patru obiceiuri sănătoase de bază atunci când lucrezi de acasă

În contextul pandemiei, multe companii și-au trimis angajații să lucreze de acasă, pentru reducerea riscului de infectare cu virusul SarsCov2. Astfel, numeroase persoane au fost nevoite să se plieze după un nou stil de muncă, în care rutina anterioară a fost desființată și alta nouă s-a conturat. Mai ales într-o astfel de perioadă, este foarte important să ai grijă de sănătatea ta.

 

Iată patru obiceiuri benefice pe care e bine să le adopți pentru menținerea unui stil de viață sănătos pe termen lung:

 

1.Începe ziua cu mișcare

 

Te așteaptă opt ore de lucru și mai tot timpul vei fi pe scaun, nu neapărat cu o postură corectă a spatelui. Ulterior, simți cum se adună tensiune în mușchi, apar dureri de spate, dureri de cap și stări de indispoziție. Toate acestea apar din lipsa mișcării fizice. Corpul resimte lipsa sportului și dă semnale.

 

Cel mai bine este să începi ziua cu mișcare. Pune-ți o pereche de căști de telefon bune, dă drumul la muzica favorită și ieși la plimbare. Poți face jogging sau poți merge pe jos. Oricare variantă te ajută să îți oxigenezi corpul și să îi oferi doza necesară de activitate fizică, menită să compenseze statul pe scaun din restul zilei.

 

Poți opta și pentru exerciții fizice acasă. Nu îți trebuie decât o saltea specială de fitness, o pereche de gantere și muzică vioaie. Poți urmări antrenamente video pentru inspirație și pentru a fi sigur că faci exercițiile corect.

 

2.Ia micul dejun

 

Atunci când lucrezi de acasă, este posibil să te trezești târziu uneori și astfel să nu mai ai timp să iei gustarea de dimineață. Apoi te repezi la primele ronțăieli sau dulciuri care îți ies în cale. Sau poate că ai luat foarte rar micul dejun și cumva nu ți-a intrat în rutină această masă atât de importantă.

E timpul să faci o schimbare. Micul dejun îți asigură necesarul de energie cu care pornești ziua și îți echilibrează apetitul, astfel că te ajută să nu mănânci exagerat de mult mai târziu. Studiile au arătat că adulții care iau micul dejun sunt mai performanți la job, iar copiii au rezultate mai bune la teste.

 

Micul dejun poate fi mai bogat sau mai frugal, în funcție de pofta de mâncare pe care o ai și de ce găsești prin frigider. Pentru dimineață, sunt ideale alimente precum laptele, iaurtul grecesc, cerealele, bananele, ouăle, semințele de chia, fructele de pădure, ceaiul verde și nucile.

 

3.Bea multă apă

 

Când erai la birou, poate uitai deseori să te ridici să bei apă, mai ales dacă bucătăria sau dozatorul de apă era undeva mai departe. Lipsa de hidratare a organismului îți poate dăuna în timp: pielea își pierde din elasticitate, devine mai uscată și apar ridurile mai devreme; apar durerile de cap și senzația de epuizare fizică; pot apărea pietre la rinichi și diverse alte probleme.

De aceea, asigură-te că ai la îndemână un pahar cu apă tot timpul. Sau ridică-te la fiecare 30 de minute să bei apă din bucătărie. Astfel, faci și mișcare și te și hidratezi. Dacă tinzi să te pierzi în sarcinile de zi cu zi, setează-ți un reminder pe telefon / smartwatch / brățara fitness, în funcție de ce ai mai aproape. Vei simți treptat beneficiile de a fi mereu hidratat.

 

E bine să ții cont de faptul că sucurile sau diversele tipuri de băuturi răcoritoare sau băuturi îndulcite nu țin loc de apă. Unele persoane se obișnuiesc să bea astfel de băuturi atunci când le este sete. Ține minte că orice băutură care conține zahăr poate contribui la apariția diabetului zaharat sau a obezității, așa că e ideal să o consumi cu moderație.

4.Ia pauze scurte în care să faci mișcare

 

Simți deseori că ai înțepenit pe scaun? Această senzație poate fi ținută sub control dacă iei pauze în care să faci măcar puțină mișcare. Plimbă-te prin casă de colo colo atunci când vorbești la telefon. Întinde-ți mușchii, mâinile, picioarele. Dacă ai niște scări pe aproape, folosește-le. Urcă și coboară, vei vedea cum bătăile inimii se întețesc, semn că organismul este pus la treabă.

 

Dacă poți, fă o plimbare scurtă de 10-15 minute. Această plimbare poate fi făcută în pas alert, ca să îți soliciți picioarele care au stat atât de mult pe scaun la birou. Încearcă să faci zilnic în jur de 8.000-10.000 de pași. Poartă o brățară fitness care să îți contorizeze activitatea fizică. Numărul de pași îl poți completa ulterior când ieși la plimbare seara.

 

Nu te lăsa descurajat de vremea urâtă. Chiar și când plouă sau este mai frig, plimbările în aer liber ajută organismul să își întărească imunitatea. Dacă ai un câine, ești cu atât mai norocos. Animalul de companie te va scoate la plimbare indiferent de vreme, ceea ce îți va garanta ieșirea zilnică din casă.

 

Ține cont de aceste reguli de bază pentru un stil de viață sănătos. Nu uita că starea de bine este lucrul cel mai de preț, iar de felul în care avem grijă de noi se leagă foarte multe lucruri din viața noastră. Fii adeptul unui program activ, chiar dacă munca ta implică un anumit grad de sedentarism. Trebuie să fii atent la câteva mici detalii care îți vor aduce beneficii multiple pe termen lung.

 

Sursa foto: pexels.com

 

 

 

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri