Jurnalul.ro Cultură Muzica Paul McCartney dezvăluie semnificația ascunsă din spatele versurilor piesei "Yesterday"

Paul McCartney dezvăluie semnificația ascunsă din spatele versurilor piesei "Yesterday"

de Redacția Jurnalul    |   

Paul McCartney a dezvăluit adevărata semnificație a versurilor "I said something wrong, now I long for yesterday" din piesa "Yesterday" a trupei Beatles. Contrar credinței, regretul exprimat în versuri nu se referă la o relație amoroasă pierdută, ci la o ceartă pe care a avut-o cu mama sa.

McCartney a explicat originea versurilor în podcastul său "A Life in Lyrics".

El a povestit cum s-a certat cu mama sa din cauza pronunțării unui cuvânt. Mama lui, de origine irlandeză, a pronunțat greșit "ask" ("cere") ca și cum ar fi fost "arsk". McCartney a corectat-o, iar mama sa s-a simțit jenată.

"Eram în curte și ea vorbea într-un mod elegant. Era de origine irlandeză și era asistentă medicală, așa că era deasupra nivelului de pronunție de pe stradă", a spus cântărețul, explicând că la un moment dat mama a spus ceva de genul "Paul, întreabă-l dacă se duce..." pronunțând greșit "ask".

„Arsk? E ask, mamă!" a răspuns Paul: "Doamne, aș fi vrut să nu fi spus asta".

Unii au crezut că melodia avea legătură cu o fostă iubită - la acea vreme, McCartney avea o relație care avea să dureze încă patru ani cu Jane Asher -, dar artistul a confirmat ceea ce se speculase într-una dintre biografiile despre mama sa.

Cântecul a fost scris când muzicianul avea 24 de ani, la zece ani după moartea mamei sale, și este considerat unul dintre cele mai importante cântece pop din istoria muzicii.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: Paul McCartney versuri semnificatie
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri