Jurnalul.ro Ştiri Externe Durov: Telegram este gata să părăsească Franţa

Durov: Telegram este gata să părăsească Franţa

de Redacția Jurnalul    |   

 „Suntem gata să părăsim această ţară (n.r. - Franţa)”, spune Pavel Durov, scriind pe canalul său, Telegram, în deplină libertate şi fără nicio cenzură a libertăţii de exprimare. El anunţă disponibilitatea platformei Telegram de a părăsi Franţa.

Fondatorul Telegram defineşte acuzaţiile Parisului drept „o surpriză”, întrucât autorităţile franceze au avut acces la o „linie fierbinte” pe care el a ajutat să fie creată („în urmă cu ceva timp, când m-au întrebat, eu personal i-am ajutat să creeze o linie telefonică telefonică cu Telegram, pentru a combate ameninţarea terorismului în Franţa”).

Durov neagă că aplicaţia este un „paradis anarhist”: „Am şters milioane de postări şi canale dăunătoare în fiecare zi”. Şi spune că Telegram respectă legile şi că are un reprezentant în Uniunea Europeană care răspunde solicitărilor.

Tânărul rus, crescut la Torino (Italia) de o familie intelectuală bine integrată în lumea oficială a culturii de la sfârşitul Uniunii Sovietice, a fost arestat pe 25 iulie în Franţa, în cadrul unei anchete privind infracţiuni legate de pornografia infantilă, trafic de droguri şi tranzacţii frauduloase asociate cu aplicaţia.

Libération a scris că „Dourov s-a lăudat anchetatorilor că a beneficiat de protecţia şefului statului, apoi a DGSI” (serviciile interne franceze). Durov ar avea un canal de comunicare nu numai cu DGSI, dar şi cu DGSE (serviciile externe), care l-ar fi vizitat recent în Dubai.

În 2020, Durov s-a întors în Rusia, iar interdicţia lui Putin asupra Telegramului nu numai că a căzut, dar Moscova a ajutat Telegram să se finanţeze. Pe 23 martie 2021, Fondul de investiţii rus, controlat strict de Putin, a anunţat că a investit în Telegram.

IStories a descoperit că Durov a fost în Rusia de 50 de ori, din 2015 până în 2021.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: durov telegram franta putin Rusia
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri