Poliţia antifraudă olandeză a percheziţionat joi 12 imobile, între care două moschei, în cadrul unui dosar deschis pentru spălare de bani, informează AFP, citând declaraţii ale unor oficiali în presa locală.
Aceste clădiri, situate în mai multe locuri din Olanda, aveau legături cu o organizaţie neidentificată, suspectată că ar fi spălat sute de mii de euro prin instituţii educative şi acţiuni de caritate, a precizat poliţia într-un comunicat.
Serviciul fiscal de informare şi de anchetă (FIOD) şi parchetul nu au dezvăluit totalul sumelor spălate şi nici numele organizaţiei vizate.
Ele au indicat doar că trei persoane - un tată şi doi fii, care ocupau posturi de directori în şase fundaţii - sunt principalii suspecţi, trei dintre fundaţiile lor fiind sub anchetă. Una dintre ele, 'care a primit o sumă importantă pentru o acţiune caritabilă din Orientul Mijlociu, figurează pe o listă neagră americană', potrivit comunicatului.
Şi alte sume importante - provenind din Arabia Saudită, Iordania, Siria, Liban şi Ucraina - au fost transferate în Olanda. Unele dintre ele au fost retrimise în străinătate, a precizat FIOD, care a lansat această anchetă după ce a reperat cel puţin 10 tranzacţii suspecte din 2012 până în prezent. AGERPRES