Pentru această reţetă acem nevoie de următoarele ingrediente:
2 bucăţi şalău (sau orice alt peşte, macrou, cod, etc)
4 linguri ulei de măsline,
4 căţei de usturoi,
1 ceaşcă de vin alb sec,
1 ceaşcă sos de roşii,
1 mână de roşii cherry,
pătrunjel verde, sare, piper proaspăt măcinat, o lămâie
Cum preparăm
Se crestează peştele pe o parte, iar în crestături se pun felii de lămâie.
Se sărează, piperează, apoi se pun într-un vas termorezistent (ori o tavă) şi se stropesc cu ulei de măsline.
Se curăţă usturoiul, se toacă mărunt şi se presară peste peşti, după care punem vasul la cuptor pentru 10 minute.
După cele 10 minute se scoate peştele şi se adaugă roşiile cherry, tăiate în jumătăţi. Se introduce din nou la cuptor, iar când s-au rumenit roşiile se toarnă o ceaşcă de vin şi una de sos de roşii.
Se dă iar la cuptor, pentru 15-20 de minute. Peste peşte se presară pătrunjel verde tocat. Se serveşte alături de mămăliguţă şi mujdei de usturoi cu smântână.