Jurnalul.ro Ştiri Petrom ia în calcul reduceri de personal în acest an

Petrom ia în calcul reduceri de personal în acest an

OMV Petrom nu și-a propus concedierea unui număr anume de angajați, însă este posibil ca în acest an compania să fie nevoită să recurgă la reduceri de personal, ca urmare a scăderii investițiilor, a declarat, joi, Mariana Gheorghe, CEO al companiei, într-o conferință de presă, scrie agerpres.ro.

'Nu ne-am propus niciodată o țintă de concedieri. Este posibil ca în acest an, în urma presiunii făcute de reducerea investițiilor, să se ajungă și la reduceri de personal, însă nu avem o țintă în acest sens", a arătat Mariana Gheorghe.

Potrivit sursei citate, anul trecut numărul salariaților Petrom a fost redus cu 5%, de la 16.948 la 16.032, aceasta după ce unele activități din companie au fost externalizate cu tot cu angajați.

Anul trecut, compania și-a redus investițiile cu 38%, până la 3,9 miliarde de lei. Pentru acest an, OMV Petrom estimează investiții mai mici cu 10-20% față de 2015.

De asemenea, întrebată dacă are de gând de repornească rafinăria Arpechim Pitești, în contexul actual care este favorabil marjelor de rafinare, Mariana Gheorghe a arătat că acest lucru nu s-ar justifica, întrucât există încă o supracapacitate pe piața de rafinare.

"Ne așteptăm în continuare la închideri de rafinării, din cauza supracapacităților de procesare de pe piață. Nu avem niciun fel de intenție de a reporni Arpechim în această situație. O parte din această rafinărie este utilizată pentru depozitarea carburanților și a țițeiului", a adăugat oficialul Petrom.

Subiecte în articol: mariana gheorghe petrom concedieri
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri