Jurnalul.ro Auto Pierderi uriașe la Ford în afacerile cu mașini electrice

Pierderi uriașe la Ford în afacerile cu mașini electrice

de Redacția Jurnalul    |   

Producătorul auto american Ford înregistrează pierderi uriașe de pe urma afacerilor cu vehiculele electrice, scrie Reuters.

Divizia de mașini electrice a avut pierderi de 3 miliarde de dolari în perioada 2020-2022 și va mai pierde alți 3 miliarde de dolari în 2023, astfel că totalul se ridică la 6 miliarde de dolari Cu toate acestea, compania se așteaptă să devină profitabilă din 2026, însă chiar și atunci, creșterea va fi de numai 8%. 

Ford spune acum că vrea să schimbe acum modalitatea de raportare a rezultatelor financiare pentru ca investitorii să aibă o idee mai clară asupra performanțelor celor trei divizii principale ale grupului. Rezultatele aferente primului trimestru al anului vor fi anunțate pe 2 mai 2023 pentru Ford Model e - vehicule electrice, Ford Blue - vehicule pe combustie şi Ford Pro - vehicule comerciale şi servicii.

Astfel că directorul financiar, John Lawler, vrea să publice doar cifrele de vânzări trimestriale și anuale, precum și cota de piață pe primele 5 piețe mondiale dar nu și datele regionale. 

Pierderile brute în 2022 ale Ford au fost de 600 de milioane de dolari în China, a fost pe zero în Europa, a avut un profit de numai 400 de milioane de dolari în America de Sud, iar în Statele Unite a avut un profit de 9,2 miliarde de dolari. 

Estimările arată că divizia de vehicule comerciale Ford Pro își va dubla profitul operațional la 6 miliarde de dolari în 2023 iar pentru Ford Blue va ajunge la 7 miliarde de dolari. 

Totodată, se așteaptă ca Ford să producă 600.000 de vehicule electrice în 2023 iar până la sfârșitul anului 2026 să ajungă la 2 milioane de vehicule electrice anual. 

 

Subiecte în articol: ford vehicule electrice pierderi
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri