Jurnalul.ro Ştiri Observator Bătălia pentru planşeul Unirii. Un bărbat rănit de buldoexcavator a făcut plângere la poliție

Bătălia pentru planşeul Unirii. Un bărbat rănit de buldoexcavator a făcut plângere la poliție

de Redacția Jurnalul    |   

Poliția Capitalei a anunțat marți că, în urma altercației de luni seară din zona Unirii, doar un bărbat de 48 de ani a depus plângere, în ciuda faptului că au fost implicate mai multe persoane. Direcția Generală de Poliție a Municipiului București (DGPMB) a confirmat că nu au fost primite alte sesizări, nici din partea persoanelor fizice, nici a celor juridice.

„Până în acest moment, la nivelul Poliţiei Capitalei nu au fost înregistrate alte sesizări, cu excepţia uneia singure, respectiv a unui bărbat, de 48 de ani, care a depus plângere penală cu privire la săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Subliniem, încă o dată, că alte plângeri nu au fost depuse la nivelul Poliţiei Capitalei, nici de persoane fizice, nici de persoane juridice", informează un comunicat al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB)

Polițiștii s-au autosesizat în urma incidentului și au deschis un dosar penal împotriva unui bărbat de 41 de ani, suspectat de agresiune. Două persoane, de 36 și 48 de ani, au fost rănite, însă doar cel din urmă a decis să depună plângere.

Cercetările continuă sub coordonarea Parchetului Sectorului 3, vizând infracțiuni de distrugere și violență, iar poliția a menționat că procesul penal respectă prezumția de nevinovăție. Totodată, s-a constatat existența unui conflict civil între părți, care urmează să fie soluționat de instanță.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Serviciului de Poliţie pentru Centrul Vechi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere şi lovire sau alte violenţe.

Luni au început lucrările de reconstrucţie la Planşeul Unirii, după ce Primăria Sectorului 3 a emis autorizaţia de construire, după cum a anunţat edilul Sectorului 4, Daniel Băluţă.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a însoţit luni, în jurul prânzului, o echipă a Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, pentru a demonta gardurile care împrejmuiesc organizarea de şantier. Potrivit acestuia, autorizaţia de construire obţinută de Primăria Sectorului 4 pentru lucrări la Planşeul Unirii prezintă "multiple elemente de nelegalitate".

În momentul în care poliţiştii locali ai Municipiului Bucureşti au dorit să îndepărteze gardurile au fost opriţi de poliţişti locali de la Sectorul 4.

Ulterior, Nicuşor Dan şi reprezentanţii Poliţiei Locale s-au deplasat la o secţie a Poliţiei Naţionale pentru a tranşa chestiunea lucrărilor de la Planşeul Unirii.

Luni seară, primarul general a revenit în zona Unirii, alături de reprezentanţi ai Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, ai ALPAB şi ai Administraţiei Străzilor, în vederea îndepărtării gardurilor amplasate pentru refacerea planşeului.

La faţa locului au fost aduse şi buldoexcavatoare pentru îndepărtarea gardurilor care împrejmuiesc organizarea de şantier, însă reprezentanţii Poliţiei Sectorului 4 s-au aşezat în faţa vehiculelor.

Nicuşor Dan a anunţat că a emis o dispoziţie de primar general, în baza căreia Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti împreună cu angajaţii ALPAB şi ai Administraţiei Străzilor să desfiinţeze construcţiile ilegale amplasate pe terenul administrat de PMB.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri